Biztonságos foglalás, európai körülmények

Nyugodt pihenés a tengerparton

 

A szállás, ahol nyaralni szeretnének, a Kotori Idegenforgalmi Hivatal által bejegyzett szálláshely. A montenegrói nép turista barát, vendégszerető. Nyugodt pihenésre számíthatunk a tengerparton és felhőtlen szórakozásra az óvárosokban. Montenegróban európai körülmények fogadják a nyaralókat, a turistákat. Nem véletlenül érkezik közel ötszáz óceánjáró hajó Kotor óvárosa elé egész évben. A város és az ország is biztonságos. Montenegró tengerparti része és főként a Kotori-öböl rendkívül gyorsan fejlődik

Önök a Montenegró, kotori apartman házunk weblapját látogatták meg. A házunk a montenegrói Kotorban tulajdonlappal rendelkezik. A szállás, ahol nyaralni szeretnének a Kotori Idegenforgalmi Hivatal által bejegyzett szálláshely. A hivatal csak azoknak a szálláshelyeknek ad engedélyt, amelyek a szigorú szabályoknak megfelelnek. Többek között rendelkezünk érintésvédelmi és a környezeti elvárásoknak megfelelő engedéllyel.

Ha szállást választ mindig érdemes rákérdezni az engedélyekre, így sosem fog szállás nélkül maradni, ha megérkezik a nyaralóhelyre. Kérdés: kapcsolatba tud-e lépni a szállásadóval?

P1110324Jó tanács: csak olyan weblapon, szállásfoglaló rendszeren rendelje meg szállását, ahol be tudja azonosítani a szállásadót és van engedélyszáma. Ez esetben biztosan nem jár pórul.

Bizonyára tudja, az informatikai forradalom világában szállásfoglaló rendszerekkel ellátott weblapot készíteni nagyon kis költség. Mindig győződjön meg róla, hogy a ház, ahol foglal, létezik. Hogyan tud erről megbizonyosodni? Úgy, hogy felveszi a kapcsolatot a szállásadóval, a tulajdonossal és elbeszélget vele.

Köztudott, a legtöbb rendszer, nem engedi meg a tulajdonossal való kommunikációt. Elgondolkodott már azon, hogy vajon miért?

Mi bármikor rendelkezésére állunk. Hívhat bennünket, és ha igényli, visszahívjuk. Velünk bármikor beszélgethet, információkat kérhet még akkor is, ha nem kötünk üzletet.

Mi bármikor segítünk tájékozódni a szállásfoglalás kavalkádjában.

A kapcsolat felvételtől a nyaralás végéig foglalkozunk vendégeinkkel.

Montenegróban európai körülmények fogadják a nyaralókat, a turistákat. Nem véletlenül érkezik közel ötszáz óceánjáró hajó Kotor óvárosa elé egész évben. A hajók fedélzetükön több ezer látogatót szállítanak, akik a világ minden részéből érkeznek.

DSCF6446

Délelőttönként és kora délután ők foglalják el az óvárost, míg a nyaralók a strandokon pihennek. Ez annyit jelent, hogy reggeltől hajnalig - amikor a mulatókból, kaszinókból, szórakozóhelyekről térnek nyugovóra a vendégek – nyüzsög az élet Kotorban.

A több tízezer nyaraló ugyan a nyári hónapokban felduzzasztja a városka lélekszámát, azonban mindezt a helyiek jól viselik. Egyrészt mentalitásukból fakad a barátság, a segítőkészség, másrészt a montenegróiak nagy része a turizmusból, a vendéglátásból él. Tehát a helyieknek jól felfogott érdeke, hogy európai körülményeket teremtsenek.

Montenegró tengerparti része és főként a Kotori-öböl rendkívül gyorsan fejlődik: nemrégiben befejeződött az öböl körbecsatornázása, az utak felújítása állandósult, nemcsak a tengerparton, hanem a kanyonokban is. Ugyanakkor elkezdődött kínai befektetéssel a 150 kilométer hosszú autópálya építése is.

DSCF4708Az sem véletlen, hogy az Európai Unióba és a NATO-ba hamarosan beléphet Montenegró is. Az előkészítő tárgyalások vezénylésével az unió Magyarországot bízta meg.  Az pedig szintén önmagáért beszél, hogy évek óta hivatalos fizetőeszköz az Euró Montenegróban.

A közbiztonság ugyanolyan, mint a legtöbb nyaralóhelyen. A rendőri jelenlét főként az esti órákban megnyugvást ad azoknak, akik biztonságban és nyugodt körülmények között szeretnének szórakozni. Napközben is látni rendőröket, de elsősorban a zavartalan közlekedésre ügyelnek. Mert gondolják csak el, mennyire meg kell szervezni például annak a két-háromezer utasnak az kikötőből az óvárosba lépését, akik az óceánjárókkal érkeznek. A hajó kijáratát ugyanis csak egy úttest választja el az óváros főbejáratától.