Örömünnep Montenegróban

Örömünnep Montenegróban, ima a magyarokért

Montenegró, Norvégia és Franciaország mentheti meg Magyarországot. Az említett három ország női kézilabdásai kezében van a magyar válogatott repülőjegye. A montenegróiak örömmámorban, a magyar játékosok lehorgasztott fejjel hagyták el hétfőn a pályát a dániai vb-n.

Azok után, hogy a magyar női kézilabda-válogatott hétfőn kikapott a lengyelektől, és nem jutott be a negyeddöntőbe a dániai világbajnokságon, minimálisra csökkentek esélyei, hogy kijusson a márciusi olimpiai kvalifikációs tornára, és ezzel együtt a riói ötkarikás játékokra.

A vb 11. helyén végzett együttes sorsa már nincs a saját kezében: kizárólag akkor vehet részt a tavaszi selejtezőben, ha Norvégia megnyeri a vb-t, Montenegró és Franciaország pedig bejut a legjobb hét közé. Ezen feltételek egyidejű teljesülése nem lehetetlen, hiszen a norvégok olimpiai és Európa-bajnokok, a másik két gárda pedig szintén az elithez tartozik.

A www.montenegroguru.com tévedett, amikor a magyarok sima továbbjutására tippelt. De a montenegróiak győzelme nem volt vitás és sajnos a néhány nappal a magyar válogatottról írtak most is igazak. Aki nem hajlandó küzdeni a válogatottért, az országért és megelégszik a klubcsapatában kialkudott jövedelemmel, az ne húzzon magára címeres mezt.

Úgy tűnik, a szövetségi kapitánynak is mennie kell. A vb előtt az volt az MKSZ elvárása, hogy a csapat vagy egyenes ágon jusson ki az olimpiára, vagy harcolja ki a selejtezőn való részvétel jogát. Erre már csak nagyon kevés esély van, ugyanakkor Kocsis Máté, a szövetség elnöke a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában szóba hozta a kapitány jövőjét:
"Németh András sportszerű ember, egy szövetségi kapitánynak ilyen helyzetben pedig csak egy sportszerű lehetősége van, az, ha lemond" - fogalmazott.
A kapitány ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy szerződése addig él, amíg van esély a kijutásra.

Montenegróban ezzel szemben ünnepelnek, egekbe emelik csapatukat, amely azzal, hogy bejutott a nyolc közé, legjobb vb-szereplését érte el.(Egyébként olimpiai ezüstérmes és EB 3. Montenegró.) Kapitányuk, Dragan Adzic is mennybe ment, akinek magyar felesége - sokáig Szegeden élt – már csak egy csapatnak szurkolhat. Sajnos a magyaroknak is egy dolga maradt: a Norvégia – Montenegró meccsen a skandinávokért szorítani. Mindenesetre: Bravó Montenegró!

A nyolcaddöntő eredményei

Lengyelország – MAGYARORSZÁG 24-23, MONTENEGRÓ – Angola 38-28, Franciaország – Spanyolország 22-21, Oroszország – Dél-Korea 30-25, Dánia – Svédország  26-19, Hollandia – Szerbia 36-20, Románia – Brazília 25-22.

Negyeddöntő párosítása

December 16. (szerda), 17.45: Hollandia – Franciaország, 18.00: Lengyelország – Oroszország, 20.30: Norvégia – Montenegró, 20.45: Dánia – Románia

Elődöntő

1. elődöntő: Hollandia–Franciaország győztese – Lengyelország-Oroszország győztese

2. elődöntő: Norvégia–Montenegró győztese - Dánia–Románia győztese

www.montenegroguru.com

Szucsánszki Zita; Kudlacz, Karolina

Szucsánszki (fehérben) is elfáradt.

Görbicz Anita; Achruk, Kinga

Görbicz (fehérben) még nem a régi.

DSCF7288

Ima a magyarokért Kotorban.

mti_hirfelhasznalo

MTI Fotó: Kovács Anikó