Montenegróval egy csoportban a magyar férfi kosarasok

Montenegróval egy csoportban  a magyar férfi kosarasok

Montenegróval is találkozik a kolozsvári csoportban a magyar férfi kosárlabda-válogatott a jövő évi Európa-bajnokságon. A legnehezebb ellenfél azonban a címvédő spanyol együttes lesz.

Az isztambuli sorsoláson Stojan Ivkovic szövetségi kapitány magyar együttese a C jelű hatosban kapott helyet, a Rióban olimpiai bronzérmes, világbajnoki ötödik Spanyolország mellett a házigazda Romániával, a legutóbb Eb-hetedik Csehországgal, az olimpiai ötödik Horvátországgal, továbbá Montenegróval.

    A 40. kontinenstornának Kolozsvár mellett Helsinki, Tel-Aviv, és Isztambul ad otthont 2017. augusztus 31-től szeptember 17-ig, a helyosztókat a török metropoliszban rendezik. Finnország, Izrael, Románia és Törökország a rendező jogán tagja a 24-es mezőnynek, Spanyolország, Litvánia, Franciaország, Szerbia, Görögország, Olaszország, Csehország, Lettország és Horvátország a 2015-ös Európa-bajnokság 1-9. helyezettjeként szerzett részvételi jogot. Hozzájuk csatlakozott a selejtezőből 11 válogatott, a hét csoportgyőztes és a négy legjobb második helyezett.

 

(Forrás: MTI)                                                             www.montenegroguru.com

AZ EB CSOPORTJAI 

A csoport (Helsinki): Finnország, Lengyelország, Görögország, Franciaország, Izland, Szlovénia

B csoport (Tel-Aviv): Izrael, Ukrajna, Litvánia, Grúzia, Olaszország, Németország

C csoport (Kolozsvár): Románia, MAGYARORSZÁG, Horvátország, Csehország, Spanyolország, MONTENEGRÓ

D csoport (Isztambul): Törökország, Nagy-Britannia, Oroszország, Szerbia, Lettország, Belgium

mogren1