Montenegrói-magyar turisztikai kapcsolatok

Montenegrói-magyar turisztikai kapcsolatok

Montenegrói szakemberekkel a turizmusfejlesztésben rejlő lehetőségekről folytatott kétoldalú tárgyalásokat Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár.

Szakáli István Loránd a montenegrói tárgyalófelek számára ismertette a 2012-ben Magyarországon elfogadott hungarikumtörvényben rejlő lehetőségeket, majd elmondta: minden nemzet számára fontos, hogy országimázsa építésének érdekében bemutassa saját értékeit a külvilág számára is. A magyar kormánynak az a szándéka, hogy mindehhez megfelelő marketingtámogatást biztosítson.

A helyettes államtitkár hozzáfűzte: kifejezetten jónak mondhatók a kétoldalú magyar-montenegrói kapcsolatok, Magyarország számára fontos ez a régió. Ezért a két ország közötti hosszú távú együttműködés alapjait többek között a közös bizalomra és tapasztalatcserére érdemes építeni.

A montenegrói tárgyalófél kifejtette, az első lépés a kapcsolatok szorosabbra fűzése terén a két ország közötti közvetlen légi járat kialakítása lehetne, amely hozzájárulhatna a régió további fejlesztéséhez. A turisztikai együttműködés jegyében a montenegrói fél jelezte, szívesen bemutatkozna 2017-ben, Budapesten megrendezendő Utazás kiállításon.

Szakáli István Loránd elmondta, hogy jelezni fogja részvételi igényüket az Utazás kiállítás szervezői számára, továbbá az együttműködések elmélyítése érdekében javasolta a magyar-montenegrói testvérvárosi kapcsolatok kialakítását. A helyettes államtitkár jelezte, hogy szívesen bemutatnánk hungarikumainkat valamelyik montenegrói, gasztronómiai, hagyományőrző, kulturális fesztiválján.

 

(forrás: Turizmus Online)                      www.montenegroguru.com

DSC02776

DSCF4762

DSCF7647