Montenegrói Kotor bizonyított

Montenegrói Kotor bizonyított

A világ egyik legnagyobb útikönyv kiadója, a Lonely Planet a montenegrói Kotort ajánlotta első helyen megtekintésre a föld városai közül 2016-ban. A tengerparti Kotor bizonyított: több  mint egymillióan látogattak a városba.

A montenegrói Kotor lenyűgözte a világ legnagyobb útikönyv kiadójának szakértőit. A Lonely Planet szerzői, szerkesztői és bloggerei 2016-ra a „Megtekintésre ajánlott városok” 10-es listáján Kotort tették az első helyre. Óriási siker ez Montenegrónak, a tengerparti városkának!

Kotor bizonyított: több mint egymillióan látogattak a városba. A legtöbben nyáron érkeztek és 7-10 éjszakát töltöttek a meseszép adriai településen.

A Lonely Planet félezer szakíróval dolgozik, akik inkognitóban járják a városokat és feltérképezik a településeket.

A gigászi turisztikai küzdelemben 2016-ban Kotor nyert. Olyan városokat előzött meg, mint – sorrendben – Quito (Ecuador), Dublin (Írország), George Town (Malajzia), Rotterdam (Hollandia), Mumbai (India), Fremantle (Ausztrália), Manchester (Egyesült Királyság), Nashville (USA), Róma (Olaszország). És a többieket.

A turisták a világ minden részéből érkeztek áprilistól novemberig Kotorba. A kotori fjord központja földön, vízen és levegőben is megközelíthető. Az idén több mint 700 (!), 10-13 emeletes óceánjáró kötött ki Kotor óvárosa előtt.

Nem véletlenül! A számok is azt bizonyítják, hogy nemcsak a legelismertebb turisztikai szakértőket bűvölte el Kotor, hanem a vendégeket is. Ahogy a szakemberek fogalmaztak: a varázslattól évek múlva sem lehet szabadulni. A nyaralók ezért is térnek vissza Kotorba.

                                                              www.montenegroguru.com

20151024_131847_uj

DSCF4096

Montenegro - körút