Montenegró nyerte a csúcsrangadót

Montenegró nyerte a csúcsrangadót

A montenegrói Podgorica nagy csatában, három góllal nyert a Győr ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének nyolcadik fordulójában. A címvédő montenegrói együttes ezzel gyakorlatilag megnyerte a középdöntőt.

Tizennégyszer találkozott eddig a jelenlegi női kézilabdázás két sztárcsapata a montenegrói Podgorica és a Győr. A tengerparti ország csapata csak háromszor győzte le a magyarokat. Legutóbb vasárnap, bár előtte a Buducnost Podgorica már hatszor sikertelenül próbálkozott. És még egy adalék, a két együttesen kívül az elmúlt négy évben nem tudta egyetlen együttes sem elhódítani a Bajnokok Ligája trófeát. Legutóbb, 2012 után, a Podgorica volt ismét a befutó.

A vasárnapi szuper rangadón a Győr támadásban nem tudott mit kezdeni a kiválóan záró montenegrói fallal, és az első tíz percben csupán két gólra volt képes. A hazaiak ráadásul nemcsak kiválóan védekeztek, de támadásban is hatékonyak voltak, és már 8-2-re is vezettek.

Ezt követően összeszedte magát a Győr, a játékosok elöl és hátul is megtalálták a rivális játékának gyenge pontjait, és fokozatosan faragták a hátrányukat, a hajrára pedig utol is érték a vendéglátókat. Az első félidő utolsó perceiben már úgy tűnt, előnnyel mehet pihenni a magyar együttes, az utolsó másodpercben azonban egyenlített a Podgorica (12-12).

A fordulás után szinte megismétlődött az első játékrész eleje: a győriek megint pontatlanok voltak, és fokozatosan kerültek egyre nagyobb hátrányba. A montenegrói csapat a félidő közepére visszaállította a hatgólos előnyt, ez viszont ismét pozitívan hatott a magyar csapatra, amely az utolsó percekre kétgólosra olvasztotta a különbséget,  végül azonban három góllal veszített.

A Győr januárban két góllal verte hazai pályán a Podgoricát, amely így az egymás elleni összevetésben jobban áll és gyakorlatilag megnyerte a középdöntő második csoportját. A Győr minden bizonnyal a montenegróiak mögött a második helyen végez.

www.montenegroguru.com

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, KÖZÉPDÖNTŐ

2. csoport

Buducnost Podgorica (montenegrói) - Győri Audi ETO KC 25-22 (12-12)

Gólszerzők: Cvijic 6, Bulatovic 5, Irman, Mehmedovic 4-4, Raicevic 3, Neagu 2, Jaukovic 1, illetve   Amorim 7, Groot 3, Sulland 3, Knedlikova 3, Löke 2, Adrienn 1, Broch 1, Alstad 1, Kovacsics 1.

Sävehof (svéd)-Midtjylland (dán) 32-24 (17-11)

Az állás: 1. Podgorica 13 pont/8 mérkőzés, 2. Győr 11/8, 3. Szkopje 8/7, 4. CSM Bucuresti 7/7, 5. Midtjylland 5/8, 6. Sävehof 2/8

Kedden játsszák: CSM Bucuresti (román)-Vardar Szkopje (macedón), Bukarest 18.00

1. csoport

FTC-Rail Cargo Hungaria - Rosztov Don (orosz) 29-29 (15-13). Thüringer HC (német)-Larvik (norvég) 20-28 (11-13). Fleury Loiret (francia)-Baia Mare (román) 17-18 (8-8).

    Az állás: 1. Rosztov Don 15 pont, 2. Ferencváros 10, 3. Larvik 8 (213-204), 4. Baia Mare 8 (203-199), 5. Fleury Loiret 6, 6. Thüringer HC 1.

mti_hirfelhasznalo