Montenegró biztonságos ország

Montenegró biztonságos ország

Az Európai Unió a koronavírus tekintetében biztonságosnak ítélt országok közé sorolta Montenegrót.

Tizennégy ország állampolgárai számára szünteti meg a koronavírus-járvány miatt bevezetett beutazási korlátozásokat július 1-től az Európai Unió. A listát június 30-án fogadta el az EU.

Az unió által koronavírus tekintetében biztonságosnak ítélt országok a következők: Algéria, Ausztrália, Kanada, Georgia, Japán, MONTENEGRÓ, Marokkó, Új-Zéland, Ruanda, Szerbia, Dél-Korea, Thaiföld, Tunézia és Uruguay. A Kínára vonatkozó korlátozásokat az unió akkor oldja fel, ha az a másik oldalon is kölcsönösen megtörténik.

Az Európai Unió Tanácsának közleménye szerint a listát kéthetente felülvizsgálják, és adott esetben frissítik. A közlemény ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy egy tagállam nem dönthet egyedül egy másik, listán nem szereplő ország beutazási korlátainak megszüntetéséről addig, amíg erről a tagállamok összehangoltan nem határoztak.

Ugyanakkor nem kell karanténba menni a magyar állampolgároknak, ha montenegrói nyaralásukról térnek haza.

A Kormány a 282/2020. (VI.17.) rendeletével a veszélyhelyzetet 2020. június 18-val megszüntette. „A 291/2020. Korm.rendelet alapján a magyar állampolgárok – valamint más ország állampolgárságával rendelkező családtagjaik is – Magyarországra korlátozás nélkül beutazhatnak.” – olvasható a Konzuli Szolgálat, Konzuli Tájékoztatás oldalán. A rendelet szerint, a magyar állampolgárok, ha Montenegróból érkeznek Magyarországra nem kell karanténba menniük.

(Forrás: MTI)                                                                    www.montenegroguru.com

 

DSC05362

KOTORI APARTMANHÁZUNK

Ideális nyaralóhely, MERT

- Nincs zsúfoltság a ház környékén, az utcában!

- Az utca zsákutca, nincs átmenő forgalom! Az utcában csak öt ház van!

- Házunk zöld övezetben fekszik, NEM apartmandzsungelben!