Montenegró bitang nehéz csoportban

Montenegró bitang nehéz csoportban

A montenegrói férfi vízilabda-válogatott egy csoportban játszik az aktuális olimpiai bajnok horvátokkal, míg a magyar együttes a világbajnoki címvédő szerbekkel is találkozik az első körben a riói olimpián.

A montenegrói férfi vízilabda-válogatott egy csoportban játszik az aktuális olimpiai bajnok Horvátországgal, az Egyesült Államokkal, Spanyolországgal, Olaszországgal és Franciaországgal az első szakaszban a riói olimpián.  Ez látszik a nehezebb csoportnak.

A magyarok a szerbek mellett a görögökkel, a brazilokkal, az ausztrálokkal és a japánokkal mérkőznek.

A nőknél az idén Európa-bajnok együttes az olimpiai címvédő amerikaiak mellett a spanyolokkal és a kínaiakkal csap majd össze az első körben.

"Látható, hogy az A-csoport a könnyebb, ennek van előnye és hátránya is" - értékelt Benedek Tibor, a férfi válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportnak a sorsolást követően. - "Az előnye az, hogy benn leszünk a négyben, a hátránya, hogy utána már nem lesz könnyű mérkőzésünk. Szerintem jó ez a sorsolás nekünk, bizakodó vagyok."

Az Euróba-bajnoki ezüstérmes montenegróiak is biztosak abban, hogy továbbjutnak, de a sorsolást követően mosolyogtak a csoportbeosztásokon. A tengerparton úgy számolnak, hogy a csoportban az első kettőben kell végezniük, hogy elkerüljék a negyeddöntőben a magyarokat vagy a szerbeket.

A férfiaknál két hatos, a nőknél két négyes csoportban zajlanak a küzdelmek az első szakaszban a nyári játékokon, majd a negyeddöntőtől már egyenes kieséses rendszerben folytatódik a torna.

www.montenegroguru.com

A CSOPORTOK BEOSZTÁSA

Férfiak

A csoport: Szerbia, Görögország, Brazília, Ausztrália, Japán, MAGYARORSZÁG

B csoport: Egyesült Államok, Spanyolország, Franciaország, MONTENEGRÓ, Olaszország, Horvátország

Nők

A csoport: Olaszország, Oroszország, Ausztrália, Brazília

B csoport: Spanyolország, Kína, MAGYARORSZÁG, Egyesült Államok

(Forrás: MTI)

10930925_202669706767585_3706999352678866716_n_uj