Ismét montenegrói – magyar összecsapás

Ismét montenegrói – magyar összecsapás

Ismét Európa legjobbja lehet a a montenegrói Buducnost Podgorica női kézilabdacsapata, amely a hétvégén lép pályára a Bajnokok Ligája négyes döntőjében a Papp László Budapest Sportarénában. A montenegróiak ellenfele a szombati elődöntőben a szintén kétszeres BL-győztes Győr lesz.

A női kézilabda Bajnokok Ligája szombati elődöntőjében a címvédő montenegrói Buducnost Podgorica a Győrrel találkozik, a másik ágon a macedón Vardar Szkopje ellenfele a román CSM Bucuresti lesz a Papp László Budapest Sportarénában.

Minden bizonnyal telt ház, 10 500 néző előtt rendezik a mérkőzéseket, a jelentős érdeklődés miatt mobil lelátókat is felállítottak az arénában. A szervezők szándékai szerint az idei esemény látványosságban a férfi BL kölni fináléját is túlszárnyalja majd.

A Podgorica – Győr találkozót szinte mindenki előrehozott döntőként emlegeti. A budapesti torna mind a négy résztvevője a középdöntő 2. csoportjában szerepelt, így a közelmúltban kétszer is megmérkőzött egymással. Január 9-én az ETO 22-20-ra legyőzte a Buducnost együttesét, február 14-én viszont a montenegróiak nyertek 25-22-re. Kétszer a BL döntőjében is találkoztak: 2012-ben a Buducnost, 2014-ben pedig a magyar együttes bizonyult jobbnak.

A montenegróiak román balátlövőjét, Cristina Neagut a nemzetközi szövetség (IHF) 2010-ben és tavaly is az év legjobb játékosának választotta, illetve ő lett a decemberi világbajnokság legjobbja, valamint a vb és az előző BL-idény gólkirálya is. Csapattársa, a jobbátlövő Katarina Bulatovic két évvel ezelőtt éppen győri színekben nyert Bajnokok Ligáját.

(Forrás:MTI)                                                                      www.montenegroguru.com

MINDEN MONTENEGRÓRÓL!
HASZNOS TUDNIVALÓK!
MINDEN EGY HELYEN!

A NÉGYES DÖNTŐ PROGRAMJA

Szombat

15.15: Győri Audi ETO KC - Buducnost Podgorica (montenegrói)

17.45: CSM Bucuresti (román) - Vardar Szkopje (macedón)

Vasárnap

15.15: Bronzmérkőzés

17.45: Döntő

ÖRÖKRANGSOR

A nemzetek örökrangsorát a szovjetek vezetik 16 aranyéremmel, az osztrákok nyolccal a másodikok, a dánok héttel a harmadikok. A magyarok a negyedikek négy diadallal - a Győr közelmúltbeli sikereit megelőzően a Vasas 1982-ben, a Dunaferr pedig 1999-ben ért fel a csúcsra. Montenegrói és román csapat egyaránt kétszer, macedón pedig egyszer bizonyult a kontinens legjobbjának.

DSC02773