Görög manipuláció az utolsó meccsen

Görög manipuláció az utolsó meccsen

Montenegró a franciákkal, a magyarok a grúzokkal játszanak legjobb nyolc közé jutásért a férfi vízilabda Európa-bajnokságon Belgrádban. A görögök furcsa taktikát választottak a kontinens viadalon.

Montenegró a második, Magyarország az első helyen végzett csoportjában a férfi vízilabda Európa-bajnokságon Belgrádban. Montenegró így a folytatásban a franciákkal játszik, míg a magyarok Grúziával.

Azt mindenki tudta, hogy a nyolc közé jutásért nem lesznek őrületesen nagy meccsek, ez az alábbi programból is kiderül, de mégis az utolsó csoportmérkőzésen becsúszott egy furcsa összecsapás. Ezt pedig a görögök játszották az oroszokkal, amely arról döntött, hogy a magyarok vagy a görögök lesznek a csoportelsők. Ehhez a görögöknek az igen gyenge oroszokat legalább öt góllal kellett volna legyőzniük.

Ehhez képest nem úgy tűnt, mintha mindent kiadtak volna magukból. A harmadik negyedben még 8-6-ra vezettek, majd a kispadon vélhetően úgy döntöttek, hogy jobb lenne a vereség. És láss csodát az oroszok 3-0-ra nyerték a záró negyedet és 9-8-as görög vereség lett a vége. Ezáltal harmadikként zártak a csoportban, így elérték azt, hogy továbbjutásuk esetén a negyeddöntőben ne a címvédő és világbajnok szerbekkel kelljen majd összecsapniuk.

Az Eb után biztosan nem a görögök kapják a Fair play díjat.

A férfi tornán egyetlen olimpiai kvóta talál gazdára, de a szerb, a horvát és a görög csapat már biztos résztvevője a riói játékoknak.

www.montenegroguru.com

Az Európa-bajnokság programja a nyolc közé jutásért

Január 16., szombat

Spanyolország-Málta 9.30

Montenegró-Franciaország 17.15

Szerbia-Szlovákia 18.45

Horvátország-Hollandia 20.15

    Január 17, vasárnap

Olaszország-Törökország 9.30

Magyarország-Grúzia 17.15

Románia-Görögország 18.45

Oroszország-Németország 20.15

mti_hirfelhasznalo