Elvérzett a montenegrói Podgorica

Elvérzett a montenegrói Podgorica

A címvédő montenegrói Buducnost Podgorica ugyan igazolta, hogy félelmetes csapat, de a Győr hazai pályán mégis legyőzte a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének szombati nyitányán.

A kétszeres BL-győztes (2012, 2015) és egyszeres BL-döntős (2014) montenegrói csapat két góljával indult a rangadó, a hazaiak a 8. percben tudtak egyenlíteni. Az ETO először a 12. percben vezetett.

Feltűnő volt, hogy a Podgorica védelme most nem volt olyan félelmetes és brutális, mint az elmúlt idényekben. Így aztán a beállós norvég Lökét sikerült sokszor megjátszani, ráadásul még emberhátrány alatt sem kapott gólt a Győr. A 20. percben már 9-6 volt az állás. A szünet előtt ugyan még egyenlített a Podgorica (10-10), ám a pihenő előtti hajrá a hazaiaké volt.
A folytatásban a védelmek jól zártak, alig esett gól, és állandósult a két-három gólos előny. Emberhátrány alatt még jobban összpontosítottak a hazaiak, és a 40. percben már 16-12-re vezettek. A norvég Grimsbö változatlanul remekelt a kapuban, esélye sem volt a címvédőnek a felzárkózásra. A két sztár, a korábban éppen az ETO-t erősítő Bulatovic, valamint a decemberi vb legjobbjának megválasztott román Neagu sem tudott erőt adni a Podgoricának.
A hajrában ismét emberelőnybe került a Győr, amelynek taktikus játékkal sikerült megőriznie a vezetést, és vele együtt begyűjteni a fontos két pontot.

"Ez a hit és az önbizalom győzelme volt, illetve a szurkolóink győzelme is egyben. Sérült játékosaink erőt adtak nekünk. A montenegrói Buducnost együttesét minden poszton klasszisjátékosok alkotják, nagyon figyeltünk a lövőikre, és sikerült is kontrollálnunk őket" - nyilatkozta a lefújás után a meccset közvetítő Sport Televíziónak a győriek vezetőedzője, Ambros Martín.

Női BL, középdöntő, 1. forduló
2. csoport
Győri Audi ETO KC-Buducnost Podgorica (montenegrói) 22-20. Vardar Szkopje (macedón)-CSM Bucuresti (román) 22-21.
Az állás: 1. Buducnost 7 pont/5 mérkőzés (129-105), 2. Győri Audi ETO 7/5 (120-117), 3. Vardar 6/5, 4. CSM Bucuresti 5/5, 5. Midtjylland 3/4, 6. Sävehof 0/4.
1. csoport
Rosztov Don (orosz) - FTC-Rail Cargo Hungaria 23-21. Larvik (norvég)-Thüringer HC (német) 28-19.
Az állás: 1. Rosztov Don 10 pont/5 mérkőzés, 2. Ferencváros 7/5, 3. Larvik 6/5, 4. Fleury Loiret 4/4, 5. Thüringer HC 1/5, 6. Baia Mare 0/4.

www.montenegroguru.com

mti_hirfelhasznalo MTI Fotó: Kovács Anikó

Nõi kézilabda BL - Gyõri ETO- Buducnost Podgorica

Amorin (zöld) és a montenegrói Lazovic.

Nõi kézilabda BL - Gyõri ETO- Buducnost Podgorica

Lökét a podgoricai Raicevic, Lazovic páros figyeli.

Nõi kézilabda BL - Gyõri ETO- Buducnost Podgorica

Két világklasszis: Amorin és Neagu.