Betakarítottuk a gránátalmatermést

Betakarítottuk a gránátalmatermést

A gránátalma nagyon finom gyümölcs, a vad változatából készült, preparálatlan leve pedig igazi vitaminbomba, mindenféle jótékony hatással. A www.montenegroguru.com is befejezte az idei betakarítást és már fogyasztja a friss levet, és a magokból készült turmixot.

Befejeződött a gránátalma szüret a montenegrói tengerparton, ahol nagy mennyiségben terem az Isten gyümölcseként is emlegetett különleges csemege. A nemesített és a vad gránátalma nemcsak finom, hanem igazi vitaminbomba is. Mielőtt még elemeznénk a gránátalma jótékony hatását tisztában kell lenni azzal, hogy igazi ereje a vad változatnak van.

A www.montenegroguru.com összehasonlította az üzletekben kapható gránátalma leveket a saját vad gránátalmából készült lével. A különbség óriási! Meggyőződésünk, hogy az alábbi hatásokat a frissen facsarttal lehet elérni. Az ilyen lé fogyasztását viszont az íze miatt – enyhén szólva - meg kell szokni. Csak akarat kérdése és a hatás nem marad el.  A montenegroguru kipróbálta.

Akkor mire is jöttek rá a tudósok. A gránátalma nagy mennyiségben tartalmaz polifenolokat, C-vitamint, flavonoidokat, gyümölcscukrot és káliumot. Fogyasztása az LDL (káros koleszterin) szintjét csökkentheti a vérben. Bebizonyították, hogy a gránátalma-kivonat már két hét alatt jelentős mértékben csökkentette a szisztolés vérnyomást magas vérnyomásúak körében, és egy év alatt átlagosan 35 százalékkal a már meszesedést mutató artériák falának vastagságát.

A gránátalma kiváló antioxidáns hatású. A legújabb kutatások szerint a gránátalma segíthet számos rákbetegség megelőzésében és kezelésében. A kutatók kimutatták, hogy a gránátalma gyümölcskivonata képes meggátolni a bőrrák kialakulását. Egy másik kutatás szerint a gránátalmából kivont anyagok jelentős védőhatást fejtenek ki a prosztatarák, illetve humán rákos emlősejtek ellen. Bebizonyosodott, hogy a gyümölcs kivonata elősegítheti a rákos sejtek differenciálódását, azaz azt a képességét, hogy egészséges formájukba visszatérjenek.

Mindez nagyon szép, de nem elég csoda növényeket enni, mert nem ez a titok nyitja, hanem a mozgás. Hogy milyen az erőállapotunk, azt például kipróbálhatjuk akkor, amikor felballagunk a kotori vár tetejére 1360 lépcsőn.

www.montenegroguru.com

20151027_131151_uj

20151027_131913_uj

A gránátalma a termékenységet
és a szerelmet szimbolizálja.