A Podgorica címvédésre készül

A Podgorica címvédésre készül

Az biztos, hogy lesz magyar együttes a legjobb négy között a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A montenegrói Podgorica ismét jó eséllyel pályázik a budapesti tornára. Montenegróban nem titkolják, címvédésre készülnek.

A montenegrói Podgorica nyerte a középdöntő második csoportját a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A második helyen a Győr végzett. Az utolsó forduló is tiszta játékot hozott, egyetlen csapat sem taktikázott. Ezzel kialakult a negyeddöntő párosítása.

Csak a magyaroknak és a románoknak jutott két csapatuk a nyolc közé, de amíg a Győr a második, az FTC pedig harmadik volt csoportjában - és ezért éppen egymással csap majd össze -, addig a Nagybánya (Baia Mare) és a bukaresti CSM a negyedik helyről lépett tovább.

A címvédő montenegrói Buducnost Podgorica a Nagybányával, a mezőnyben egyedüliként veretlen orosz Rosztov Don a CSM Bucuresti csapatával, a macedón Vardar Szkopje pedig a norvég Larvikkal negyeddöntőzik.

A két magyar együttes pedig egymással viaskodhat. Az április 1. és 3. között esedékes első összecsapáson a magyar bajnok Ferencváros lesz a pályaválasztó, és az egy hétre rá következő mérkőzést rendezik Győrben.

Egy magyar együttes biztosan lesz a négy között, de Montenegróban sem titkolják, hogy a Podgorica címvédésre készül és az is valószínű, hogy a középdöntőt veretlenül nyerő orosz Rosztov sem betlizik a Bukarest ellen. A macedón-norvég párharc viszont nem mondható lefutottnak.

A csapatok a két találkozó alapján jutnak a május 7-8-i budapesti Final Fourba. A Papp László Aréna sorozatban harmadszor fogadja a BL négy legjobbját. Először - 2014-ben - a Győr nyert, a döntőben a Podgoricát verve, tavaly pedig - amikor nem volt magyar csapat az elődöntőben - a Podgorica győzött a Larvikot felülmúlva.

    A NEGYEDDÖNTŐK PÁROSÍTÁSA

Baia Mare (román)-BUDUCNOST PODGORICA (montenegrói)

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA - GYŐRI AUDI ETO KC

CSM Bucuresti (román)-Rosztov Don (orosz)

Vardar Szkopje (macedón)-Larvik (norvég)

Első mérkőzések: április 1-3., visszavágók: április 8-10.

(Forrás: MTI)                                                               www.montenegroguru.com

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, KÖZÉPDÖNTŐ, UTOLSÓ FORDULÓ

2. csoport

Eredmények: Buducnost Podgorica (montenegrói)-Midtjylland (dán) 27-21 (14-7). A montenegrói gólszerzők: Cvijic 5, Bulatovic, Jaukovic, , Neagu, B. Pavicevic 4-4, Mehmedovic, Raicevic 2-2, Achruk, I. Pavicevic 1-1. CSM Bucuresti (román) - Győri Audi ETO KC 22-24 (8-14). A győri gólszerzők: Löke 5, Sulland 5, Alstad 4, Kovacsics 3, Amorim 3, Groot 2, Broch 1, Grimsbö 1. Sävehof (svéd)-Vardar Szkopje (macedón) 26-29 (14-14).

A végeredmény: 1. Buducnost Podgorica 15 pont, 2. Győri Audi ETO 15, 3. Vardar Szkopje 14, 4. CSM Bucuresti 9, 5. Midtjylland 5, 6. Sävehof.

1. csoport

Eredmények: Thüringer HC (német)-Rosztov Don (orosz) 28-32 (14-15). Fleury (francia)-Larvik (norvég) 28-31 (16-15). FTC-Rail Cargo Hungaria - Baia Mare (román) 21-18 (14-7)

A végeredmény: 1. Rosztov 19 pont, 2. Larvik 12, 3. FTC 12, 4. Baia Mare 10, 5. Fleury 6, 6. Thüringer HC 1.

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorolt.

kézilabda-budocsnoszt

A Podgorica ismét ünnepelne Budapesten.