Megközelítés

Autóval, autóbusszal, repülővel és vonattal is érkezhetünk Kotorba

A legközelebbi tengerpart Szegedhez! Szegedtől az út 760 kilométer! A következőkben négy megközelítési lehetőséget javaslunk, aszerint, hogy milyen közlekedési eszközzel érkezik Kedves Vendégünk.

 

DSCF4149

Repülővel

A repülők a fővárosban, Podgoricában és közvetlenül a tengerparton, Tivatban szállnak le. Nyáron Európa minden részéből érkeznek menetrendszerinti és charter gépek.

Budapestről is indulnak charter járatok Tivatba a nyári időszakban. Magyarországról nagyon sokan választják a Belgrád - Tivat járatot. Naponta több gép is indul a szerb fővárosból. Nyáron szinte óránként szállnak fel Belgrádból a montenegrói (Montenegró Airlines) és a szerb (AirSerbia) légitársaság gépei. A járatok 45 perces repülési idő után szállnak le Tivatban. Az utazás során, tiszta időben páratlan a látvány, hiszen felülről látni a Moraca kanyont, a hatalmas hegyeket és a Kotori-öblöt. A tivati repülőtéren taxik, transzfer autóbuszok várják a vendégeket. A repülőtéren autó is bérelhető.

A tivati repülőtér mindössze tíz percre van Kotortól.

Autóval

Több útvonalat is választhatunk.

Kelet-Magyarországról indulók Szerbián és Bosznia-Hercegovinán keresztül is utazhatnak.

Szerbiai útvonal: Szabadka - Novi Sad - Beograd - Cacak - Uzice - Nova Varos - Prijepolje - Bijelo Polje - Kolasin - Podgorica - Cetinje - Budva - Kotor útvonal.

Az út először Szerbián vezet, majd Montenegróban folytatódik.

Kep_100A 760 kilométeres út Cacaktól festői tájakon vezet. Lenyűgöző a Zlatibor fennsík Szerbiában. A Tara és a Moraca kanyon fantasztikus Montenegróban.

Boszniai útvonal: Szabadka - Novi Sad - Ruma - Sabac - Zvornik - Sarajevó - Mostar - Metkovic - Dubrovnik - Herceg Novi - Kotor útvonal.

Az út Novi Sad után a festői Fruska Goran halad, majd Sarajevótól Mostarig a Neretva völgyét csodálhatjuk meg.A fenti két útvonal Novi Sad érintésével Belgrádig autópályán halad.

Nyugat-Magyarországról és Budapestről utazók választhatják a horvát autópályát is.

 

Horvátországi útvonal: Letenye - Zágráb - Karlovac - Gospic - Zadar - Sibenik - Split - Dubrovnik - Herceg Novi - Kotor útvonal.

Az út Dubronikig autópályán vezet, majd a horvát - montenegrói határt átlépve a tengerparti főúton haladunk.

DSC01153Autóbusszal

Horvátországon át:

Budapest - Neum - Dubrovnik - Herceg Novi - Kotor - Tivat - Budva.

Az autóbusz 15 óra 45 perckor indul és reggel 7 órára ér a Kotori-öbölbe.

 

Szerbián át:

Szabadka - Novi Sad - Beograd - Cacak - Uzice - Nova Varos - Prijepolje - Bijelo Polje - Kolasin - Podgorica - Cetinje - Budva - Kotor.

Az autóbusz 13 és 14 órakor indul Szabadkáról és másnap délelőtt fél 11-kor ér Kotorba.

Kérjük, utazás előtt feltétlenül tájékozódjon az aktuális menetrendről.

DSCF4355

Vonattal

Vonattal választhatjuk a kényelmes hálókocsikat és a csak ülőhelyes fülkéket is. A szerelvényhez autószállító vagonok is csatlakoznak.

Budapestről az Avala expressz 13 órakor indul és Kelebia, Szabadka, Podgorica érintésével másnap reggel 9 órakor érkezik meg a montenegrói Barba.

A szerelvény 154 alagúton, gyönyörű tájakon halad át. Montenegróban. A vonat Európa második legnagyobb kanyonjában, a Moraca kanyonban robog.

Leszállhatunk Podgoricában, ahonnan autónkkal egy óra alatt elérjük a Kotori-öblöt, Kotor városát. De megtehetjük az utat autóbusszal is, a pályaudvar az autóbusz állomás mellett van. Aki a végállomásig, Barig utazik, szintén autóval és autóbusszal folytathatja útját a célállomásig. Barbtól a Petrovac - Sveti Stefan - Budva útvonalon másfél óra alatt érjük el a híres Kotori-öblöt.

A vonatra érdemes jó előre helyet foglalni!