Női kéziseket ünnepelnének Kotorban

Ünnepelnének Kotorban is

A montenegroguru.com a Buducnost Podgoricát tartja a női kézilabda Bajnokok Ligája legnagyobb esélyesének. A montenegróiakat ebben a szezonban még senki sem győzte le. A Győr ilyen mutatóval tavaly BL-t nyert.

Montenegró fővárosában, Podgoricában a mai napig beszédtéma a női kézilabdacsapat hétvégi teljesítménye. A Buducnost kiütötte dán „riválisát”, a Viborgot. A montenegrói tengerparttól mindössze egy órányira fekvő Podgoricában nem volt egy súlycsoportban a skandináv együttes. Az egykor szebb napokat megért Viborg tíz góllal, 39-29-re vesztette el a párharc második mérkőzését. Összesítésben a Podgorica 57-41-gyel jutott a májusi budapesti négyes döntőbe, hiszen Dániában is nyert hat góllal. A mindig tele önbizalommal, csak mi vagyunk és senki más nem létezik – felkiáltással pályára lépő dánok lógó orral ülhettek repülőre a mérkőzés után.

A podgoricaikat a tengerparton is ünnepelték, Kotorban autókba ültek az emberek, nemzeti színű zászlókat lobogtatva vonultak végig az utcákon. Elképzelhető, mi lesz akkor, ha a Podgorica 2012 után ismét megnyeri a Bajnokok Ligáját. Mint ismeretes, az említett évben a Buducnost a Győr ellen idegenben lőtt több góllal bizonyult jobbnak. A három évvel ezelőtti ünneplésnek ugyan nem voltunk szemtanúi, de amikor a kotori vízilabdacsapat Kiss Gergő és Steimetz Ádám vezérletével megnyerte a BL-t átéltük a mediterrán karnevált. A rengeteg pezsgőtől szinte pezsgett az óváros előtti tengervíz.

Erre a hangulatra vár az a női kézilabdacsapat is, amelynek impozánsak a mutatói. A Podgorica 2006-ban és három év múlva is megnyerte a Kupagyőztesek Európa Kupáját, majd - mint említettük – BL-trófeát tartott otthon, valamint döntős volt tavaly is. A góllövőlistát jelenleg a román idegenlégiósuk, Neagu vezeti 92 találattal.

Az idei szezonra visszatekintve a montenegrói Buducnost a május 9-én kezdődő Final Four legnagyobb esélyese. A montenegroguru.com ezen kijelentését arra alapozza, hogy a Podgorica 18 BL-meccsből 16-ot megnyert és csak kettőn játszott döntetlent. A két pontot mindkétszer Skopjéban hullajtotta el, amelyeket az elődöntőben begyűjthet. Ehhez a negyeddöntőben Győrt búcsúztató macedón Vardart kell legyőznie. Szurkoljunk a Podgoricának, ha már magyar női csapatért nem szoríthatunk az idén!

www.montenegroguru.com

karneval2

DSC02773

karneval1