Montenegrói válogatott csatár az MTK-nál

Montenegrói válogatott csatár az MTK-nál

Darko Nikaccsal, a montenegrói válogatott csatárával erősített az MTK Budapest labdarúgócsapata. A támadó célja, hogy felfigyeljenek rá a nyugat-európai klubok.

Az eddig a Buducnost Podgoricában szereplő 25 éves támadó 2018 végéig kötelezte el magát az OTP Bank Ligában ötödik helyen álló kék-fehérekhez.
A háromszoros válogatott Darko Nikac a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy korábban játszott már Indiában is, majd a Podgoricához való visszatérése után most azért választotta Magyarországot, mert innen jobb lehetőséget lát arra, hogy később egy nevesebb európai klubhoz kerüljön.
László Csaba, az MTK vezetőedzője kifejtette, hogy az ősszel 15 mérkőzésen 10 gólos Nikacot már négy hónapja figyelték.
"Azért döntöttünk a szerződtetése mellett, mert ő egy fejjel is veszélyes csatár, aki a tizenhatoson belül gyorsan tud jó döntéseket hozni" - jelentette ki mti-nek László Csaba, majd hozzátette: a montenegrói támadóval erősödhet az MTK támadójátéka és vele a csapat többféle taktikai elemet tud majd alkalmazni, mint eddig.
Darko Nikac az MTK-val január 24-én Törökországba utazik edzőtáborozni, ahol új csapata a német másodosztályú Arminia Bielefeddel, valamint két élvonalbeli együttessel, a román Craiovával és a cseh Jichlavával mérkőzik meg. A hazatérés után a Mezőkövesd ellen játssza a bajnoki rajt elleni utolsó felkészülési találkozóját az MTK, amelynél továbbra is az első hatba kerülés a cél. Darko Nikacnak ezeken a mérkőzéseken lesz lehetősége igazolni hírét és bizonyítani, hogy tehetséges csatár, aki a nyugat-európai klubokban is megállja majd helyét.

www.montenegroguru.com

darko_nikac1_uj

darko_nikac3_uj

Fotó: wideanglevigilante.wordpress.com