Montenegróba látogat Károly herceg

Montenegróba látogat Károly herceg

Szombaton Montenegróba látogat Károly herceg, brit trónörökös és felesége Kamilla, Cornwall hercegnője. Brit befektetők azonban közel tíz éve jelen vannak a tengerparton.

Horvátország, Szerbia és Koszovó után szombaton Montenegróba látogat Károly herceg, brit trónörökös és felesége Kamilla, Cornwall hercegnője. Az út a "megbékélés" jegyében zajlik: brit források szerint a hercegi pár számos olyan eseményen vesz majd részt, amelyek a békét, a megbékélést és a fiatalok közéleti szerepvállalásának fontosságát hangsúlyozzák.

Fontos látogatásról van szó, amelynek a célja, hogy megerősítse nem csak a politikai, hanem a brit és a montenegrói emberek közötti kapcsolatokat is. A brit befektetők számára már nem újdonság Montenegró, hiszen közvetlenül a 2006-os montenegrói függetlenség kikiáltása után azonnal megjelentek a tengerparton és rengeteg ingatlant felvásároltak. Közvetlenül ezután megjelentek az orosz, az ír, és a magyar üzletemberek is.

Károly évek óta támogatja a vallások közötti párbeszédet és a kölcsönös egyetértést, a fiatalok képzését, továbbá a gazdasági fejlődés biztosítását és a környezeti feltételek megőrzését. Kamilla ugyanakkor igyekszik felhívni a figyelmet a nemi erőszakra és támogatja a szexuális erőszak áldozatait. Több olyan alapítvány védnöke, amely lovakkal foglalkozik. Mindketten elkötelezettek a biogazdálkodás eszméi iránt.

Károly idáig nyolc alkalommal járt a térségben, ebből ötször Horvátországban. A herceg legutóbb 1978-ban járt Szerbiában. 1999-ben Koszovót, 2007-ben pedig Bosznia-Hercegovinát látogatta meg.

(Forrás: MTI)                                                                    www.montenegroguru.com