Montenegró nehéz csoportban

Montenegró nehéz csoportban

A montenegrói férfi kézilabda-válogatott a svéd, orosz, és szlovák együttessel szerepel közös csoportban a 2018-as Európa-bajnokság selejtezőiben. A magyarok a dán, holland és lett válogatottat kapták.

A montenegrói férfi kézilabda válogatott nehéz csoportba került. Bravúr kell ahhoz, hogy kijusson a 2018-as Európa-bajnokságra. A svéd és az orosz válogatott tekintélyes eredményekkel büszkélkedhet, a szlovákok pedig feljövőben vannak. A legutóbbi lengyelországi Eb-n Svédország a 8., Oroszország a 9. helyen végzett, míg Montenegró sereghajtó volt. A szlovákok nem jutottak ki a kontinensviadalra.

A magyarok és magyarok is játszottak egymás ellen a csoportkörben, sima 32-27-es magyar győzelem született.

A magyar férfi kézilabda-válogatott a dán, a holland és a lett válogatottal szerepel közös csoportban. A magyar csapat a 12. helyen zárt a legutóbbi kontinensviadalon, amelyet januárban, Lengyelországban rendeztek meg. A selejtezős ellenfelek közül a dán együttes hatodik lett az Eb-n. Két évvel korábban, a hazai rendezésű Eb-n ezüstérmes volt a dán válogatott, amely 2008-ban Norvégiában és 2012-ben Szerbiában megnyerte az Európa-bajnokságot.

A házigazdák együttese mellett mind a hét selejtezőcsoportból az első két csapat, valamint a legjobb csoport harmadik vehet részt a horvátországi kontinensviadalon.

A selejtezők első két fordulóját idén novemberben, a 3. és 4. kört jövő májusban, míg az utolsó két fordulót jövő júniusban rendezik.

(Forrás: MTI)                                                             www.montenegroguru.com

A SELEJTEZŐK CSOPORTBEOSZTÁSA

1. csoport: Dánia, MAGYARORSZÁG, Hollandia, Lettország

2. csoport: Lengyelország, Fehéroroszország, Szerbia, Románia

3. csoport: Spanyolország, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Finnország

4. csoport: Izland, Macedónia, Csehország, Ukrajna

5. csoport: Németország, Szlovénia, Portugália, Svájc

6. csoport: Svédország, Oroszország, MONTENEGRÓ, Szlovákia

7. csoport: Franciaország, Norvégia, Litvánia, Belgium

DSC02742