Montenegró megelőzte Magyarországot

Montenegró megelőzte Magyarországot

Montenegrót előrébb rangsorolta a FINA, mint Magyarországot. A nyári magyarországi vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának csoportjait február 24-én sorsolják ki.

Montenegró az első, míg Magyarország csak a második kalapba kerül a nyári magyarországi vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának csoport-sorsolásán. A teljes mezőny ugyan még nem ismert, mivel a férfiaknál az amerikai kvalifikációs torna egyelőre nem zajlott le, de a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA már összeállította az előzetes erősorrendet, amely alapján zajlik majd a sorsolás február 24-én.

Az elit négyesbe Montenegró, Szerbia, Horvátország és Olaszország került. A második vonalat Magyarország, az Egyesült Államok, Görögország és az amerikai kontinens kvalifikációs tornájának egyik továbbjutója képviseli.

A négy csoport első helyezettjei automatikusan a negyeddöntőbe jutnak, míg a második helyezettek a harmadikokkal játszanak majd keresztbe, és a győztesek folytathatják szereplésüket a legjobb nyolc között.

Az Európa-bajnok magyar női válogatott az első kalapból várhatja a sorsolást.

P1110668

(Forrás: MTI)                                                  www.montenegroguru.com

 

DSCF7647

A férfimezőny tagjai

Afrika: Dél-afrikai Köztársaság

Amerika: Egyesült Államok, illetve két válogatott a kvalifikációs tornáról

Ázsia: Japán, Kazahsztán

Európa: Montenegró, Magyarország, Horvátország, Spanyolország, Franciaország, Görögország, Olaszország, Oroszország, Szerbia

Óceánia: Ausztrália

A férfiak kalapjai

1. kalap: Montenegró, Szerbia, Horvátország, Olaszország

2. kalap: Magyarország, Egyesült Államok, az amerikai kontinens kvalifikációs tornájának egyik továbbjutója, Görögország

3. kalap: az amerikai kontinens kvalifikációs tornájának másik továbbjutója, Spanyolország, Oroszország, Ausztrália

4. kalap: Dél-Afrika, Japán, Kazahsztán, Franciaország