Montenegró 17-tel verte Magyarországot

Montenegró 17-tel verte Magyarországot

Montenegróban máris nemzeti hőstettről beszélnek, míg Magyarországon szégyenkeznek. A tengerparti ország 32-15-re kiütötte a magyar csapatot. A www.montenegroguru.com külön figyelemmel kíséri a dániai női kézilabda-világbajnokságot.

Akkora pofont kapott a magyar női kézilabda válogatott Montenegrótól a dániai női kézilabda világbajnokság harmadik fordulójában, hogy egyhamar nem heveri ki. A 17 gólos történelmi vereségre – ilyen nagy különbséggel vb-n még nem kapott ki magyar női csapat - talán legjobb gyógyír egy kiadós napfürdőzés lenne a montenegrói tengerparton. A www.montenegroguru.com abban biztos, hogy ezek után szívélyesen látnák vendégül a montenegróiak a magyar lányokat és kezelgetnék sebeiket valamelyik „plázson”. Csakhogy most erre nincs idő, majd a nyáron lehet legközelebb visszatérni az ehhez hasonló gondolatokra, mivel az olimpiai kvalifikációs vb-n óriási a tét.

Montenegró mindenáron szeretne kitűnni a balkáni népek közül, ha már 2006-ban kivívta függetlenségét. Minderre a legjobb alkalom egy-egy nagy sportesemény. Azt érezzük, hogy egy montenegróinak a válogatottban játszani - a minden. Ezért harcolnak, már-már vérontásig, ezért mennek tűzbe egymásért. Ők az örömtáncot nemzeti zászlóval járják a meccs után. A magyar játékosoknak vajon mit jelenthet a válogatott?

Még ezekben a szörnyű pillanatokban is a www.montenegroguru.com azt állítja, hogy a magyar csapat sokra vihetné. Végre – a Pálinger-korszak után - ismét vannak jó kapusok. Már pedig, hogy is kezdődik kézilabdában a csapat építése: „végy egy jó kapust.” Vannak kiváló, nemzetközi szintű átlövők, irányítók és szélsők. Akkor mi a probléma?

Ha Messi, vagy Neymar – ha valaki nem tudná a világ két legjobb futballistája - képes hazautazni egy válogatott edzőmérkőzés miatt Barcelonából Amerikába, akkor csak van igazság abban, hogy a válogatottban hírnevet kell szerezni és nem pénzt keresni.

Meg kellene érteni, hogy a himnusz csak a legjobbaknak jár. Akinek ez nem jelent semmit, az adja a vissza a nemzeti címeres mezét és „galippírozzon” el a válogatott tájékáról, mert ott, abban a szerelésben a hazáért kell küzdeni.

Higgyék el a montenegróiak kedden este is ezt tették!

www.montenegroguru.com

Görbicz Anita

Görbicznél (zöld mezben) is megállt a tudomány.

MTI Fotó: Kovács Anió

DSCF4549

Örömtánc Montenegróban.

IMG_1204

Ima a magyarokért.