Magyar öröm, montenegrói baki

Magyar öröm, montenegrói baki

A www.montenegroguru.com külön figyelemmel kíséri a dániai női kézilabda-világbajnokságot. Az első találkozón Magyarország nagy fölénnyel nyert Tunézia ellen, míg Montenegró döntetlent játszott Szerbiával.

A tunéziai csapat elleni 39-20-as győzelemmel mutatkozott be a magyar női kézilabda-válogatott a dániai világbajnokság herningi csoportjában szombaton. Németh András szövetségi kapitány együttese fokozatosan húzott el, és már az első félidő végén 16-5-re vezetett. A folytatásban már nem összpontosított maximálisan az együttes, felpuhult a védelme, ráadásul Bíró Blanka kapus bokasérülést szenvedett.

Németh András a mérkőzés után az mti-nek úgy értékelt, hogy     "az első félidő védekezése nagyon jó volt, majd amikor egyre inkább a támadásra figyeltünk, hátul már nem összpontosítottunk eléggé."

Fontosnak nevezte, hogy mindenki játszhatott, és hozzátehette a magáét a vb-nyitómeccs sikeréhez.
"Az orvosi stábbal már egyeztettem, Bíró vélhetően tud vasárnap védeni. A szerbek ellen fegyelmezett játékra lesz szükségünk" - nyilatkozta a szakvezető az mti-nek.

A csoport másik találkozóján a www.montenegroguru.com szerint favorit Montenegró csak 28-28-as döntetlent játszott a tartalékosan felálló szerbekkel. A találkozón nem háborgott a tenger, de nem mondható, hogy békés döntetlen született.

Az elsősorban az olimpiai kvóta megszerzése miatt fontos vb-n vasárnap 16.15-kor Montenegró Japánnal, majd a magyarok 18.30-kor a két évvel ezelőtti ezüstérmes szerbekkel találkoznak. Déli szomszédunk csapatából több meghatározó játékos a válogatotton belüli viszály miatt lemondta a vb-szereplést.

Az A-csoport programja itt olvasható.

www.montenegroguru.com

Kézilabda - Nõi vb - Magyarország-Tunézia

Zácsik Szandra 4 gólt szerzett.

Kézilabda - Nõi vb - Magyarország-Tunézia

Szucsánszki Zita 3 gólt lőtt.

MTI Fotó: Kovács Anikó

mti_hirfelhasznalo