Hideg tizedelte a montenegrói flamingókat

Hideg tizedelte a montenegrói flamingókat

Több tucat flamingó pusztult el a hideg miatt Montenegróban, a madarak belefagytak az Ulcinj melletti sópárló vizébe. A montenegrói tengerparton korábban csak ritkán fordultak meg, ám 2011 óta több mint 450 példányt regisztráltak.

A montenegrói madárvédelmi központ tájékoztatása szerint a flamingók sorsára jutott több tucat vadkacsa és más vízi madár is. A Vijesti.me montenegrói hírportál információi szerint főként fiatal egyedek pusztultak el. A többi madár vagy a Bojana folyó, vagy a sópárló olyan részén húzta meg magát, amely nem fagyott be.

A flamingók a melegebb éghajlatot kedvelik és a montenegrói tengerparton korábban csak ritkán fordultak meg, ám 2011 óta több mint 450 példányt regisztráltak, számuk pedig egyre nő. 2015-ben a sópárló területén több mint 2500 példányt számoltak össze.

A madárvédelmi központ információi szerint a flamingók Olaszországból, Törökországból, Spanyolországból, Franciaországból és Algériából látogatnak gyakran Montenegróba, mert ott több az élelem és elvileg fészkelésre is alkalmasabb a hely. Az eddigi fészkelési próbálkozások azonban sorra kudarcba fulladtak.

(Forrás: MTI)                                                www.montenegroguru.com

20151027_125748_uj

20151027_125910_uj

Grillezés ma már hozzátartozik az aktív nyaraláshoz!