Hamarosan feltétel nélkül utazhatunk haza Montenegróból

Hamarosan feltétel nélkül utazhatunk haza Montenegróból

Az Európai Bizottság június 11-én felkérte az európai uniós tagállamok kormányait, hogy június 15-étől, kivétel nélkül oldják fel a koronavírus-járvány miatt bevezetett határzárakat a schengeni övezeten belül. Az is kiderült, hogy hamarosan feltétel nélkül utazhatunk haza Montenegróból.

A brüsszeli testület július elsejétől javasolja az EU-n kívüli országokból érkezőkre vonatkozó utazási korlátozások részleges és fokozatos megszüntetését.

Ylva Johansson uniós belügyi biztos brüsszeli sajtótájékoztatóján közölte, hogy a bizottság a tagállamokkal együttműködve objektív feltételeken alapuló listát készít olyan országokról, ahonnan engedélyezi a beutazásokat. A feltételek a járványügyi helyzetet, a távolságtartási szabályok betarthatóságát veszik figyelembe. Hangsúlyozta: a határnyitásnak kölcsönös alapon kell működnie.

"A nyugat-balkáni országok, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Koszovó, MONTENEGRÓ, Észak-Macedónia és Szerbia valószínűsíthetően ezen a listán lesz, mert ezekben az államokban a járványügyi helyzet hasonló, mint az EU-ban, sőt akár jobbnak is mondható" - mondta Johansson.

A virológusok ajánlása szerint a turisták olyan szálláshelyeken foglaljanak, ahol nincs zsúfoltság!

 

DSC05362

APARTMANHÁZUNK

Ideális nyaralóhely, MERT

- Nincs zsúfoltság a ház környékén, az utcában!

- Az utca zsákutca, nincs átmenő forgalom! Az utcában csak öt ház van!

- Házunk zöld övezetben fekszik, NEM apartmandzsungelben!