Hajrá Magyarország! Hajrá Montenegró!

Hajrá Magyarország! Hajrá Montenegró!

A www.montenegroguru.com külön figyelemmel kíséri a dániai női kézilabda-világbajnokságot. Szempontunkból kuriózum, hogy a magyar és a montenegrói válogatott egy csoportban küzd.

A sors a sportban nem egyszer hozta össze ellenfélként a magyar és a montenegrói nemzeti válogatottat. Nagy csatákat főként vízilabdában láthatott a sportszerető közönség, gondoljunk csak a 2013-as barcelonai világbajnokságra, ahol a magyar együttes a döntőben egy góllal győzte le Montenegrót.

A www.montenegróguru.com a montenegrói tengerparton, Kotor főterén nézte végig a finálét. Büszkén döngettük mellünket a meccs végén, s még az elkeseredett kotoriak is gratuláltak a mérkőzés után – igaz csak néhány órával, amikor már lehiggadtak néhány korsó niksici sör társaságában.

Holnaptól ismét összecsap a két, amúgy baráti nép válogatottja, de most a nőkön, a kézilabdás hölgyeken a sor a dániai világbajnokságon. A tét óriási, kijutni a 2016-os riói olimpiára. Lesz küzdelem a javából, a két olimpiai ezüstérmes válogatott kuriózum mérkőzését pedig december 8-án vívja.

Hajrá Magyarország! Hajrá Montenegró!

AZ A-CSOPORT PROGRAMJA

December 05., 15.45: Montenegró – Szerbia. 18.00: Magyarország – Tunézia. 20.45: Dánia – Japán.

December 06., 16.15: Japán – Montenegró. 18.30: Szerbia – Magyarország. 20.45: Tunézia – Dánia.

December 08., 16.15: Japán - Tunézia. 18.30: Montenegró – Magyarország. 20.45: Dánia – Szerbia.

December 09., 16.15: Montenegró – Tunézia. 18.30: Szerbia – Japán. 20.45: Magyarország – Dánia.

December 11., 16.15.: Magyarország – Japán. 18.30: Tunézia – Szerbia. 20.45: Dánia – Montenegró.

Magyarország csak akkor jut ki közvetlenül a világbajnokságra, ha az első helyen végez vagy a döntőben a brazilokkal mérkőzik. Egyébként nagyon sok a variáció, de az erőviszonyok alapján a legbiztosabbnak tűnik, hogy a vb 2-7. helyezettjei indulhatnak majd az olimpiai kvalifikációs tornán, de becsúszhat a 8., sőt még a 9. csapat is. Szurkoljunk együtt!

www.montenegroguru.com

lovcen_mausoleum

Melyik csapatért szorítanak a szellemek a Lovcenen?

karneval2

Melyik együttes járja majd a legtöbb örömtáncot a vb-n?

DSC01890

Szeretünk benneteket!