Éljen tovább a harci tűz a montenegrói lányokban

Éljen tovább a harci tűz a montenegrói lányokban

Montenegró csalódott, mert nem jutott a legjobb négy közé a dániai női kézilabda-világbajnokságon. Ha a montenegróiak elengedik magukat, akkor a magyar válogatott elbúcsúzhat az olimpiai részvételtől. Akkor most ismét: Hajrá Montenegró!

Montenegró is elszállt a dániai női kézilabda világbajnokságon, miután kikapott 26-25-re Norvégiától. Adzic kapitány csapata az 5-8.helyért folytathatja a küzdelmeket. Ezzel együtt a crna gorai válogatott Montenegró fennállása óta a legjobb vb-eredményét tudhatja majd maga mögött.

A montenegróiak mégis csalódottak, mert négybe várták együttesüket, sőt a merészebbek világbajnoki álmokat is dédelgettek. Mindazonáltal Bulatovicék nem siránkozhatnak , hiszen a további mérkőzéseknek is óriási a tétje. Nevesül az olimpiai kvalifikáció, ahova csak a vb első hét helyezettje juthat. Ha pedig a londoni olimpia ezüstérmese nem teljesíti a legminimálisabb célkitűzést, akkor bizony háborogni fog a tenger a montenegrói partoknál. És az is biztos, Európa egyik legnagyobb night clubjában, a kotori Maximusban a kézilabdás hölgyek csak a karzaton, valamelyik sarokban kapnak majd helyet.

A magyarok pedig mit csinálhatnának, mint bízhatnak a montenegróiak önbecsülésében, harci kedvében. Mert, hogy – amint azt korábban már írtuk - kizárólag akkor vehet részt a magyar válogatott a tavaszi olimpiai selejtezőben, ha Norvégia megnyeri a vb-t, Montenegró és Franciaország pedig bejut a legjobb hét közé. A magyarok szempontjából egy pici feltétel már teljesült, vagyis Norvégia legyőzte Montenegrót. Ezek után Norvégiának, mint olimpiai- és Európa bajnoknak már „csak” két meccset kell nyerni.

Pénteken (december 18.) kiderül, hogy tovább élhet-e a magyar remény. Szóval Norvégiának nyerni kell, és az sem lenne baj, ha Montenegró és Franciaország is győzne. Ez esetben az már biztos lenne, hogy az utóbbi két együttes végez az 5-6. helyen. De, ha Montenegró és Franciaország is kikap, akkor mindennek vége, mert a két együttes közül biztosan az egyik már nem lehet a hetedik, mert egymás ellen játszanak majd a 7-8. helyért.

Sajnos magyar szempontból ennyi! Montenegró viszont bebizonyíthatja, hogy közvetlenül a világ elitjéhez tartozik.

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG
NEGYEDDÖNTŐ
Norvégia–MONTENEGRÓ 26–25 (13–11)
Dánia–Románia 30–31 (10–13, 27–27, 28–29) – hosszabbítás után
Hollandia–Franciaország 28–25 (15–12)
Lengyelország–Oroszország 21–20 (11–9)

ELŐDÖNTŐ
December 18.
18.00:
Hollandia–Lengyelország
20.45: Norvégia–Románia

AZ 5–8. HELYÉRT
December 18.
13.15: Franciaország–Oroszország
15.45: MONTENEGRÓ–Dánia

www.montenegroguru.com

biogradioserdo1

A montenegrói kéziseknek nem kell elbujdosniuk.

maximus2

A kotori Maximusban ünnepelhetnének.

DSCF6492

Elúszott világbajnoki álom.

lovcen_mausoleum

A menybe menetel még várat magára.