Budapest és Bar között nem közlekedik közvetlen vonat

Budapest és Bar között nem közlekedik közvetlen vonat

A szerb fél visszalépése miatt nem indít a MÁV közvetlen kocsikat a montenegrói Bar településre. A már jegyet váltott utasok teljes kártalanítást kapnak. Montenegróba a legideálisabb autóval utazni, mert a fürdésen kívül rengeteg a természeti látványosság a tengerpart közelében.

Csépke András, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a szerb fél visszalépése miatt nem indít a MÁV közvetlen kocsikat a montenegrói Bar településre, ezért azt kérte, hogy az utasok, akik már jegyet váltottak a járatra, jelezzék ezt a vasút társaságnál és teljes kártalanítást kapnak.

Egyelőre a Budapestről a montenegrói Bar felé induló vonatok csak Belgrádig közlekednek. Ott át kell szállni vonatpótló autóbuszokra. Bőven van idő, mivel három óra múlva indulnak tovább Montenegró felé. Az autóbuszok Lajkovacig közlekednek, onnan vonat viszi az utasokat Barba.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságától megtudtuk: a Belgrád és Bar közötti eljutási lehetőségekre helybiztosítást kizárólag a Szerb és a Montenegrói Vasút értékesít. Egyelőre a Szerb Vasút nem nyilatkozott arról, hogy a Magyarországról induló utasok hogyan tudnak a kerülő útirányú vagy autóbuszos átszállással felkínált vonatokra a MÁV-START pénztárainál helyfoglalást vásárolni. A MÁV-START egyelőre nem tudja garantálni azt, hogy a Montenegróba menetjeggyel rendelkező utasok valóban találnak szabad férőhelyet a Belgrádból induló tengerparti vonatokon.

                                                                       www.montenegroguru

P1110316

DSCF4708