Bravó Blanka! Magyar továbbjutás!

Bravó Blanka! Magyar továbbjutás!

A www.montenegroguru.com külön figyelemmel kíséri a dániai női kézilabda-világbajnokságot. A magyar válogatott 32-26-ra legyőzte a két évvel ezelőtt ezüstérmes szerb csapatot, Montenegró Japánt buktatta meg (29-23) a második, vasárnapi fordulóban.

A magyarok a Tunézia elleni 39-20-as sikerrel, a szerbek pedig a montenegróiak elleni 28-28-as döntetlennel kezdték szombaton a vb-t. Németh András szövetségi kapitány együttese az első húsz percben remekül játszott, ám a szünet előtt feljavult a rivális, így feljött 18-16-ra. A második félidőben sokáig tartotta magát a szerb válogatott, de a hajrát a magyarok bírták jobban.

"Az első húsz percben tökéletesen támadtunk, de nem volt jó a védekezés, majd a második félidőben jobban védekeztünk, de akkor pedig a támadójátékunk ült le. A cserék miatt egy kicsit elbizonytalanodtunk és a két játékvezető is sokszor kedvezett a szerbeknek, ezért is volt nehéz most játszani. A hajrát minden téren jobban bírtuk, van erő a csapatban" - fogalmazott a kapitány a mérkőzés után az mti-nek.

A magyar csapatból külön ki kell emelni a fiatal Bíró Blanka sportemberi nagyságát, aki szombati bokasérülését követően nem hagyta el magát, talpra állt és vasárnap a második félidőben káprázatosan védett. A www.montenegroguru.com azt ajánlja minden szájhősködő kamasznak, hogy vegyen példát a Vác 21 éves sportolójáról, aki nem kért felmentést, és csak egyre koncentrált, hogy segítse közösségét. Bravó Blanka!

Montenegró is begyűjtötte a két pontot Japán 29-23-as legyőzésével és készülhet a magyar csapat elleni keddi presztízs meccsére. A www.montenegroguru.com szerint mindkét együttes számára az év egyik legizgalmasabb csatája következik két nap múlva este fél 7-től.

A csoport állása: 1. Magyarország 4., 2. Dánia 4, 3. Montenegró 3, 4. Szerbia 1, 5. Japán 0, 6. Tunézia 0 ponttal.

A csoportból az első négy csapat jut tovább. A magyar és a dán együttes gyakorlatilag már a 16 között van.

Az A-csoport programja itt olvasható.

www.montenegroguru.com

Tomori Zsuzsanna

Tomori Zsuzsa 10 gólig jutott.

Kézilabda - Nõi vb - Szerbia-Magyarország

Szucsánszki Zita a végén fontos gólokat lőtt.

MTI Fotó: Kovács Anikó

mti_hirfelhasznalo