Bojan Jovovic Montenegró pacsirtája

Bojan Jovovic Montenegró pacsirtája

Montenegró képviselője az első elődöntőben, azaz május 10-én lép színpadra az Eurovíziós Dalfesztiválon Stockholmban - derült ki a svéd fővárosban a Városházán tartott hivatalos sorsoláson. Montenegró egyik riválisa Magyarország lesz.

Montenegró május 10-én Magyarországgal, Görögországgal, Észtországgal, Hollandiával, Moldovával, Finnországgal, Örményországgal, Oroszországgal, Horvátországgal, San Marinóval, Azerbajdzsánnal, Ciprussal, Máltával, Bosznia-Hercegovinával, Csehországgal, Izlanddal és Ausztriával versenyez a május 14-i döntőbe jutásért - írta a verseny hivatalos honlapja, a www.eurovision.tv.

Montenegrót Bojan Jovovic képviseli, aki második alkalommal áll színpadra az Eurovíziós Dalfesztiválon. A podgoricai fiatalember először 2005-ben a No Name együttes tagjaként képviselte Szerbia és Montenegrót. Eredetileg egy évvel később is szerepelt volna ugyanebben a formációban, de pontosan 2006-ban vált el egymástól a két ország, így Bojan és együttese nem lépett fel.

A montenegrói műsorsugárzó a Radio-televizija Crne Gore, 2007-től vesz részt független állam képviseletében a dalfesztiválon. Montenegróiaknak sokáig nem sikerült a döntőbe jutniuk, minden alkalommal kiestek az elődöntőben. Legjobb eredményüket 2009-ben érték el, amikor az elődöntő tizenegyedik helyén végeztek, dalukat Ralph Siegel írta, aki 1982-ben dalszerzőként megnyerte a versenyt. A 2014-es év azonban meghozta a változást: a köztelevízió felkérte az egyik leghíresebb montenegrói énekest, Sergej Ćetkovićot az ország képviseletére. Sergej az elődöntőben a 7. helyen végzett, míg a döntőben a 19. helyen, elérve ezzel országa addigi legjobb eredményét. Tavaly ismét továbbjutottak, és az akkor elért 13. hely az ország jelenlegi legjobb eredménye.

A montenegróiak ismét döntőbe várják sztárjukat, Bojan Jovovic, a High Way című dallal. A kotori egyetem turisztikai szakán végzett énekes felkérés alapján utazhat Svédországba, mivel Montenegróban több éve nem rendeznek nemzeti dalválogatót.

www.montenegroguru.com

bojan-jovovic

bojan_jovovic_f_uj

Bojan Jovovic és barátnője sok időt tölt a tengerparton.

Fotó: facebook.com/bojan.jovovic.1

MONTENEGRÓ
INFORMÁCIÓS
KÖZPONT