Álompénz montenegrói labdarúgóért

Álompénz montenegrói labdarúgóért

Az egyik bálvány Montenegróban Stefan Savic, aki az Atleticó Madrid futballcsapatának oszlopos tagja. A Manchester City és a Fiorentina egykori labdarúgója ma a BL-elődöntőben, Münchenben bizonyíthatja tehetségét.

A 25 éves Stefan Savic futballkarrierje csodálatos vidékről, a Tara- és Moraca kanyon völgyéből indult. A kis településen Mojkovacon, de egész Montenegróban a gyerekek Savic feliratú mezben járnak iskolába, főként ezekben a napokban, amikor a spanyol Atleticó Madrid sztárja a Bayern München elleni BL-elődöntő visszavágójára készül. A mai találkozót Savicék 1-0-s előnnyel kezdhetik, de a montenegrói védő harcosságára – úgy, mint az első meccsen - most is nagy szükség lesz.

A Manchester City és a Fiorentina egykori labdarúgója gyermek korában gyakran megmászta a Mojkováctól csak 13 kilométerre található Biográdi őserdő hegyeit. Bevallása szerint rengeteget álmodozott az ezer méter feletti magasságokban arról, hogy egyszer nagy játékosként tér vissza Montenegróba.

Stefan Savic álma valóra vált: 2011-ben 12 millió euróért vásárolta ki akkori csapatától, a szerb Partizán Belgrádtól az angol Manchester City. Egy év múlva a fiatal montenegrói játékos az olasz Fiorentinába szerződött 4,5 milliárd forintnak megfelelő euróért. A védő három év alatt 100 mérkőzésen lépett pályára, amikor megérkezett az újabb kérő, jelenlegi csapata az Atleticó Madrid. A spanyolok nem voltak szűkmarkúak, Savicért hatalmas összeget 25 millió eurót ajánlottak, amit a Fiorentina nem utasíthatott vissza.

Az akkor még csak 24 éves Saviccal a spanyolok 2020-ig kötöttek szerződést. Aki látta a montenegrói labdarúgó játékát egy héttel ezelőtt a Bayern München ellen, meggyőződhetett róla, hogy Diego Simeone vezetőedző miért is ragaszkodik annyira Stefan Savichoz.

www.montenegroguru.com

stefan_savic_uj

DSCF7201

Stefan Savic a Tara- és a Moraca kanyon völgyében nevelkedett