Álomelődöntő a vízilabda Eb-n

Álomelődöntő a vízilabda Eb-n

Álomelődöntő: ilyen és ehhez hasonló címekkel jelentek meg nyilatkozatok Montenegróban, miután kiderült, hogy válogatottjuk Magyarországgal mérkőzik a döntőbe jutásért a férfi vízilabda Eb-n. Ritkaság, de ennél nagyobb tét is van: a győztes kijut a riói olimpiára.

Összejött ismét a Montenegró – Magyarország elődöntő a férfi vízilabda Európa-bajnokságon. Ehhez az kellet, hogy a montenegróiak legyőzzék az olaszokat, a magyarok pedig a horvátokat. Egyik együttesnek sem volt könnyű dolga. Az olaszok két negyedig voltak partiban, azután a montenegróiak akarata érvényesült, főként a kotori Nikola Janovic sziporkázott, de minden játékos átlagon felül teljesített. Montenegróban hőstettként emlegetik a győzelmet és már azt hangoztatják, hogy ezt a csapatot nem állíthatja meg senki. A mediterrán hév sokszor túlzó nyilatkozatokat eredményez, de egy biztos, hatalmas önbizalommal készül Montenegró az Eb-döntőnél is fontosabb csütörtöki elődöntőre.

A magyar együttes is javuló formát mutatott a horvátok ellen és sokkal visszafogottabb, mint leendő ellenfele. Benedek Tibor szövetségi kapitány elsősorban a védekezést emelte ki és Nagy Viktor kapus teljesítménye előtt emelt kalapot.

A tét ezért óriási a csütörtöki elődöntőben: férfi tornán egyetlen kvóta talál gazdára, de a szerb, a horvát és a görög csapat már biztos résztvevője a riói olimpiának. Mivel a görögök és a szerbek négy közé jutottak, eldőlt, hogy a magyar-montenegrói elődöntő győzteséé lesz a belgrádi kvóta.

Nyolc közé jutásért

Montenegró-Franciaország 11-6. A montenegrói góllövők: Vukcevic 4, Radovic 3, Drasko Brguljan, Darko Brguljan, N. Janovic, Ivovic 1-1.

Magyarország-Grúzia 14-3 A magyar góllövők: Varga Dénes 3, Vámos, Hosnyánszky, Manhercz 2-2, Bátori, Erdélyi, Decker, Varga Dániel, Kis 1-1.

Négy közé jutásért

Montenegró-Olaszország 10-7 (3-2, 1-0, 4-2, 2-2). A montenegrói góllövők: N. Janovic 4, Darko Brguljan, Radovic 2-2, Petrovic, Jokic 1-1.

Magyarország-Horvátország 8-5 (2-1, 3-2, 1-1, 2-1). A magyar góllövők: Varga Dénes. 3, Hárai Hosnyánszky 2-2, Vámos 1.

Elődöntő

Január 20. (szerda), 20.15

Szerbia – Görögország

Január 21. (csütörtök), 20.15

Montenegró - Magyarország

www.montenegroguru.com

scepanovic_uj

A montenegrói kapus, Scepanovic bravúrokra képes. Fotó: zimbio.com

Varga Dénes; Loncar, Luka

A magyar vezére, Varga Dénes (fehér sapkában) kiszámíthatatlan lövő.

MTI fotó: Koszticsák Szilárd

20151024_131847_uj

Egyelőre Kotor óvárosában a terek csendesek.

mti_hirfelhasznalo