A világ top városai között a montenegrói Kotor az első

A világ top városai között a montenegrói Kotor az első

A világ egyik legnagyobb útikönyv kiadója, a Lonely Planet a montenegrói Kotort ajánlja első helyen megtekintésre a föld városai közül 2016-ban. Legelismertebb turisztikai szakértők szerint is Kotor a vendégeket elbűvöli, és a varázslattól évek múlva sem lehet szabadulni.

A montenegrói Kotor lenyűgözte a világ legnagyobb útikönyv kiadójának szakértőit. A Lonely Planet szerzői, szerkesztői és bloggerei 2016-ra a „Megtekintésre ajánlott városok” 10-es listáján Kotort tették az első helyre. Óriási siker ez Montenegrónak, a tengerparti városkának!

A turisták egy valamiben bízhatnak, a Lonely Planet szakértelmében.

Az első könyvüket 43 éve jelentették meg. A közel ezer, rendszeresen frissített kiadványukból nyomtatott és online formában évente, több mint hatmilliót adnak el. A mamutcég félezer szakíróval dolgozik, akik inkognitóban járják a városokat és feltérképezik a településeket.

A gigászi turisztikai küzdelemben 2016-ban Kotor nyert. Olyan városokat előzött meg, mint – sorrendben – Quito (Ecuador), Dublin (Írország), George Town (Malajzia), Rotterdam (Hollandia), Mumbai (India), Fremantle (Ausztrália), Manchester (Egyesült Királyság), Nashville (USA), Róma (Olaszország). És a többieket.

Ha a Kotori-öböl központi kikötőjébe, Kotorba megérkezünk, akkor a vidék egy szemvillanás alatt elvarázsolja az utazót, és ha elutazunk, a varázslat örökre megmarad. Az óváros kényelmes sétával egy óra alatt bejárható, de a rengeteg látnivaló miatt ennyi idő alatt nem sokan teljesítették még a túrát. Egy hét is kevés!

Több százezer turista a világ minden részéből érkezik áprilistól októberig Kotorba. A kotori fjord központja földön, vízen és levegőben is megközelíthető. És egyre több vendég fedezi fel a montenegrói tengerpart szívét, a világörökség részét, az ország nyaraló és kulturális központját és most már a világ legelismertebb turisztikai szakértői által is az első helyen ajánlott Kotort.

www.montenegroguru.com

IMG_2024

20151024_135621_uj