A montenegrói olimpiai remények is elszállhatnak

A montenegrói olimpiai remények is elszállhatnak

Nem lesz ott a jövő évi riói olimpián a magyar női kézilabda-válogatott. És a montenegrói hölgyeknek is fel kell kötni az alsóneműt, mivel kikaptak az első helyosztón, így könnyen elszállhat az olimpiai részvétel.

A montenegrói flottát elsüllyesztették a vikingek – ehhez hasonló szalagcímekkel jelentek meg a mai újságok Montenegróban. A pénteki, Dániától elszenvedett 28-20-as vereség ugyanis érzékenyen érintette a közvéleményt a crna gorai hölgyek bakija. Montenegró így már nem is az ötödik, hanem csak a hetedik helyért játszhat a franciákkal.

A montenegrói csapat nem kimondva, de világbajnoki cím megszerzését tűzte ki célul. A nagy álomra két évet még várni kell. A londoni olimpia ezüstérmese jó úton halad, hogy megvalósítsa ezt a hatalmas feladatot, bár ehhez nem lesz elegendő egy sorral kiállni a nagy riválisok ellen.

Montenegró alig 600 ezres kis ország, ahol ugyan rendkívül hatékonyan működik a kiválasztás, de Magyarországgal összehasonlítva, jóval kevesebb a fiatal. Ezáltal igen nehéz megtalálni Bulatovicék utódjait.

Magyarországon jóval egyszerűbb lenne a helyzet, de valami nem működik. A www.montenegroguru.com-nak nem tiszte az elemzés, de egyben biztos, hogy címeres mezben illik küzdeni a hazáért.

A magyar nemzeti csapat a dániai világbajnokságon hétfőn a nyolcaddöntőben búcsúzott, így már csak akkor vehetett volna részt az olimpiai kvalifikációs tornán, ha a norvégok világbajnokok lesznek, a franciák és a montenegróiak pedig a legjobb hét közé kerülnek.
Pénteken az utóbbi két együttes kikapott az 5-8. helyért játszott mérkőzésén, a franciák az oroszoktól, a montenegróiak a dánoktól, így egymással játszanak a hetedik helyért.
Ezzel eldőlt, hogy az olimpiai kvalifikációs tornán a legutóbbi Eb-n bronzérmes svéd, valamint - norvég aranyérem esetén - a montenegrói-francia összecsapása győztese lehet ott. Ha nem a norvégok nyerik a tornát, akkor az előző kontinensviadalon ezüstérmes spanyolok lehetnek ott a selejtezőtornán, ellenkező esetben - tehát norvég diadallal - az ibériaiak már a riói részvételt ünnepelhetik.

Miután a vb-11. és Eb-6. Magyarország mind világbajnoki, mind Európa-bajnoki eredménye alapján a legjobb helyen végzett csapat, amely nem szerzett közvetlen olimpiai vagy az olimpiai selejtezőtornákon való részvételre jogosító kvótát, ezért a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) arról tájékoztatja a Nemzetközi Kézilabda Szövetséget, hogy első számú tartalékként bármelyik, az olimpiai selejtezőkre részvételi jogot szerző válogatott visszalépése esetén készen áll az indulásra. Az MKSZ közleménye szerint mivel a világbajnokság eredményei alapján Európa mellett az amerikai kontinensről szerepelhet két csapat az olimpiai selejtezőn, mégpedig a Pán-Amerikai Játékok 3. és 4. helyezettje, Uruguay és Mexikó, utóbbi csapatok esetleges visszalépése és egy újabb európai csapat részvétele szakmailag is megalapozott lehetne.

www.montenegroguru.com

    Eredmények
 5-8. helyért
Dánia-MONTENEGRÓ 28-20 (15-11)
Oroszország-Franciaország 31-25 (15-8)
Elődöntő
Hollandia-Lengyelország 30-25 (15-8)
Norvégia-Románia 35–33 (17–14, 27–27) – hosszabbítás után

A program

December 20.

7-8.helyért, 9.45: MONTENEGRÓ – Franciaország

5-6. helyért, 12.15: Dánia - Oroszország

3-4. helyért, 14.45: Románia - Lengyelország

Döntő, 17.15: Norvégia - Hollandia

ostrog

Ha a magyarok kijutnak az olimpiára elzarándokolunk az Ostrog kolostorba.

IMG_1182

Fekete fellegek a kotori várfal felett.

IMG_1204

Nem ilyen szereplésre számítottak a montenegrói szentek.

P1110232

mti_hirfelhasznalo