A kotori pihenés előtt: Podgorica – Győr meccs

A kotori pihenés előtt: Podgorica - Győr meccs

A tavalyihoz hasonlóan az első elődöntőben a montenegrói Podgorica és a Győr találkozik a hétvégén a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes fináléjában Budapesten.

A négy résztvevő közül a montenegrói Buducnost Podgorica és a macedón Vardar Szkopje mind a négy Final Fourba bekerült, de a szkopjeiek még egyszer sem jutottak el a végső sikerig. A montenegróiak viszont 2012-ben – akkor még oda-visszavágós rendszerben éppen a Győr ellen diadalmaskodtak a fináléban. Sőt, 2015-ben is legjobbnak bizonyultak.

A győriek először 2013-ban nyertek BL-t, de akkor még oda-visszavágós rendszerben került sor a döntőre. A következő évben vezették be a nőknél is a négyes döntőt, amelynek azóta rendre a magyar főváros ad otthont. Az első tornán a Győr bizonyult a legjobbnak, a másodikat magyar csapat nélkül rendezték, a harmadik alkalommal, tavaly májusban hétméteresekkel veszítette el a finálét a kisalföldi együttes a román CSM Bucuresti gárdájával szemben.

Idén ugyanaz a négy csapat lett elődöntős, mint egy éve, ráadásul a párosítás is megegyezik az előző esztendeivel, vagyis a győriek a Buducnost Podgoricával találkoznak. Eddig 16 alkalommal játszottak egymással, négy döntetlen mellett kilencszer a Győr, háromszor a Buducnost győzött. A 2014-es döntőben a Győr 27-21-re diadalmaskodott.

A Buducnost két kulcsjátékosáról is tudni lehet, hogy nyáron az egyik nagy riválishoz igazolnak, Cristina Neagu hazatér Bukarestbe, Dragana Cvijic pedig a Vardart választotta.

A BL góllövőlistáját a Vardar szlovén balátlövője, Andrea Penezic vezeti 87 találattal, a legjobb győri, a norvég Nora Mörk a nyolcadik helyen áll 78 góllal.

A magyar szövetség (MKSZ) tájékoztatása szerint a szombati és a vasárnapi meccsek előtt sem lesz helyszíni jegyárusítás, és már az MKSZ internetes felületén is csak korlátozott számban kaphatóak belépők, vagyis minden bizonnyal ismét telt házat jelentő 10 500 néző láthatja a mérkőzéseket.

(Forrás: MTI)                                                                     www.montenegroguru.com

 

12717907

A budapesti négyes döntő programja

Május 6., szombat, elődöntők

15.15: Buducnost Podgorica (montenegrói) - Győri Audi ETO KC

17.45: CSM Bucuresti (román)-Vardar Szkopje (macedón)

Május 7., vasárnap

15.15: 3. helyért

17.45: döntő

jaz