Montenegrói magyar párharc az Eb-n

Montenegrói - magyar párharc az Eb-n

Ismét csoportmérkőzésen találkozik a montenegrói és a magyar női kézilabda-válogatott. Ezúttal a decemberi Európa-bajnokságon találkozik két sztárcsapat.

A magyar női kézilabda-válogatott a montenegrói, a dán és a cseh csapattal került azonos csoportba a december 4. és 18. közötti svédországi Európa-bajnokság sorsolásán.

A válogatott - amelynek irányítását július elsejétől a dán Kim Rasmussen veszi át - csoportelsőként jutott ki az Eb-re, és a malmői kvartettbe kapott besorolást. A csoportokból az első három jut a középdöntőbe.

A magyarok a legutóbbi Eb, 2014-ben a hatodik helyen zártak, a tavalyi vb-n pedig a 11. lettek. A montenegróiak az olimpián a 2., az Eb-n a 4., vb-n a 8., a dánok pedig az Eb-n a 8., vb-n a 6. helyen végeztek. A csehek a legutóbbi két nagy tornára nem jutottak ki.

A malmői négyes továbbjutói a D csoport legjobb három együttesével találkoznak. A helsingborgi négyesben játszik a olimpiai- világ- és Európa-bajnoki címvédő norvég, valamint a vb-ötödik orosz, a vb-bronzérmes, Eb-9. román, s az Eb-13. horvát együttes.

Az már a sorsolás előtt biztos volt, hogy a házigazda svédek a csoportkörben Stockholmban lépnek pályára az A jelű csoportban, a lengyelek a B-ben Kristianstadban, a dánok a C-ben Malmöben, a norvégok pedig a D-ben Helsingborgban.

A két középdöntős csoportnak Göteborg (AB-ág) és Helsingborg (CD-ág) ad otthont. Az elődöntőket, a finálét és a bronzmérkőzést Göteborgban játsszák.

(Forrás: MTI)                                                                       www.montenegroguru.com

 

CSOPORTOK

A csoport (Stockholm): Svédország, Szerbia, Spanyolország, Szlovénia

B csoport (Kristianstad): Hollandia, Franciaország, Németország, Lengyelország

C csoport (Malmö): Montenegró, MAGYARORSZÁG, Dánia, Csehország

D csoport (Helsingborg): Norvégia, Oroszország, Románia, Horvátország

drzin

P1110668