Montenegrói – magyar elődöntő a BL-ben

Montenegrói – magyar elődöntő a BL-ben

A címvédő montenegrói Buducnost Podgorica lesz a Győri Audi ETO KC elődöntős ellenfele a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjében május 7-én. Mindkét együttes kétszer nyert BL-t.

A címvédő montenegrói Buducnost Podgorica lesz a Győri Audi ETO KC elődöntős ellenfele a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjében május 7-én. A budapesti Groupama Arénában rendezett sorsoláson kiderült, a román CSM Bucuresti a macedón Vardar Szkopjéval találkozik majd a Papp László Arénában. A döntőt és a bronzmérkőzést május 8-án játsszák.

A Győr 2013-ban és 2014-ben, a Podgorica 2012-ben és 2015-ben nyerte meg a legrangosabb kupasorozatot.

Szabó Tamás, a győriek kommunikációs vezetője elmondta: jól ismeri egymást a két csapat, nagyon nehéz lesz kiharcolni a döntőbe jutást. Azonban kedves emlék számára az első budapesti Final Four, amelynek döntőjében sikerült legyőzniük a Buducnostot. „Ez extramotivációt jelent számukra.” – jelentette ki.

Srdjan Markoc, a Podgorica főtitkára kiemelte: szeretnék megvédeni a címüket, és ehhez le kell győzniük a Győrt. Hozzátette: az elmúlt évtized két legjobb csapata találkozik már az elődöntőben, és nagyon nehéz lesz Budapesten az ETO ellen, hiszen biztos, hogy több szurkolója lesz a helyszínen.

Görbicz Anita, a Győr sztárja hangsúlyozta: az elődöntőben szerették volna elkerülni a Podgoricát, de a jelenlegi formájuk alapján sok esélyük van a továbbjutásra, és nem jelenthet akadályt a montenegrói bajnok. "Egységesek vagyunk, jó a csapatjátékunk" - tette hozzá az irányító-átlövő.

Suzana Lazovic, a podgoricaiak játékosa kiemelte, hogy szeret jó atmoszférájú csarnokokban játszani, ismeri a Papp László Arénát, és hiába lesz több győri szurkoló a lelátón, nem fognak megijedni.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a szervezők nagyon látványos show-val készülnek a Final Fourra, és talán ez lesz minden idők legerősebb négyes döntője. Elővételben eddig 4150 belépőt értékesítettek, ami közel a fele a Papp László Aréna befogadóképességének.

Nõi kézilabda BL - Gyõri ETO- Buducnost Podgorica

Nõi kézilabda BL - Gyõri ETO- Buducnost Podgorica

Görbicz Anita

mti_hirfelhasznalo