Montenegró és Magyarország is megkönnyezte már az olimpiai döntőt

Montenegró és Magyarország is megkönnyezte már az olimpiai döntőt

Közös a magyarok múltja a montenegróiakkal: mindkét csapat nyert helyzetből vesztette el az olimpiai döntőt. Kedden Magyarország - Montenegró a vb-n. A www.montenegroguru.com külön figyelemmel kíséri a dániai női kézilabda-világbajnokságot.

A montenegróiak azt mondják a keddi rangadó előtt, hogy a magyarok most jók lesznek. Aztán hozzáteszik gyorsan, hogy „mi is ott leszünk a pályán.” Az egyszer biztos, ha egy montenegrói csapat pályára lép vagy vízbe ugrik, akkor biztosan kiteszi a lelkét. Erre kell számítania a magyar női kézilabda válogatottnak is a dániai világbajnokságon a csoport harmadik, keddi mérkőzésén.

Ne altasson el senkit, hogy a vállműtéten átesett Andjela Bulatovics és a mononukleózissal küzdő jobbszélső Radmila Petrovics nincs a montenegrói válogatottban. Ott virtuózkodik ugyanis Katarina Bulatovics, akinek már szurkolt a magyar és különösképpen a győri közönség. A többszörös Bajnokok Ligája-győztes, olimpiai ezüstérmes szuperklasszis balkezes átlövő a vb-n is sziporkázik.

Ennek ellenére a montenegrói lányoknak a nyári tengerparti napozáskor nem a szerb hölgyek fizetik a koktélt, mivel a kettejük párharca az első fordulóban döntetlennel ért véget. Botlott tehát Montenegró, de nem akkorát, hogy a játékosok sírva fakadjanak és lehorgasztott fejjel várják a magyar támadókat.

A www.montenegroguru.com biztos benne, hogy a crna gorai kézilabdások feltartott kezekkel állnak majd a magyar lövők – Tomori, Zácsik, Szucsánszki, Görbicz (a mutatott játék alapján egyelőre ez a sorrend – a szerk.) – előtt, de nem azért, hogy megadják magukat, hanem, minél hatékonyabban blokkolják a vb-n eddig nagyon betyáros magyar támadásokat.

Iszonyú nagy csata várható kedden este fél 7-től, hiszen nem mindegy, hogy a csoportban melyik együttes hányadik helyen végez. Minél jobb a pozíció, annál nagyobb a valószínűsége, hogy a 16 között gyengébb ellenfél jut. Már pedig az a csapat, amelyik bekerül a nyolc közé szinte biztos, hogy részt vehet az olimpiai kvalifikációs versenyen. Arról nem is beszélve, ha megnyerné Magyarország vagy Montenegró a vb-t, akkor egyenesen kijutna a riói olimpiára. Melyik csapatnak van erre nagyobb esélye? Nehéz lenne eldönteni. Egy biztos, mindkét együttes játszott már olimpiai döntőt és mindkét csapat nyert helyzetből el is vesztette. Ilyen szempontból közös a múltja a magyaroknak a crna goracokkal.

www.montenegroguru.com

12717907

DSC02773

20150629_185316_uj

A www.montenegroguru.com biztosan ezeken a Kotor környéki strandokon ünnepli a montenegrói vagy a magyar győzelmet és a döntetlent.

Az A-csoport programja itt olvasható.
Kövesse velünk a montenegrói eseményeket!