Montenegró a barátunk – jelentette ki a magyar miniszterelnök

Montenegró a barátunk - jelentette ki a magyar miniszterelnök

Egy baráti népről van szó, akikkel évek óta sikeresen együtt dolgozunk – mondta Orbán Viktor miniszterelnök egy rendkívüli interjúban Montenegróról. Az Európai Unió álláspontja szerint, Montenegró biztonságos ország.

Montenegró a barátunk – jelentette ki Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke abban a rendkívüli interjúban, amelyet néhány napja adott a Híradónak, az m1 hírcsatornán annak kapcsán, hogy fegyveres támadás érte Franciaországot. Montenegró azért került szóba az interjúban, mert Orbán Viktor elhalasztotta utazását Podgoricába. A miniszterelnök kötelességének érezte, hogy az uniót ért támadás után Magyarországon maradjon.

„Azért akartam menni egyébként Montenegróba, mert komoly eredményt értünk el, hiszen évek óta képviseli azt Magyarország. Én személy szerint is harcosa voltam annak az ügynek, hogy Montenegrót, aki felkészült, elvégezte a kötelező feladatait, vegyük fel a NATO-ba és ez hamarosan megtörténhet. És ebben az ügyben akartam oda elmenni.” – árulta el a miniszterelnök az interjúban.

A miniszterelnök nem rejtette véka alá, hogy Montenegró mindig is baráti ország volt. Ezt bizonyítja, hogy Magyarország 2006-ban Ausztria után másodikként ismerte el Montenegró függetlenségét.

„Montenegró a barátunk. Montenegróban – ezt a magyarok talán kevésbé tudják –, amely nem egy nagy ország, de az első háromban vagyunk befektetői listán. Tehát Magyarországról sok tőke, komoly beruházások érkeztek Montenegróba. S, egy baráti népről van szó, még egyszer mondom, akikkel évek óta dolgozunk együtt - sikeresen.” – mondta a magyar miniszterelnök.

A befektetőkön kívül egyre több magyar látogat Montenegróba. Természetesen a fő célpont a tengerpart, de egyre többen merészkednek fel a hegyekbe, ahol szebbnél-szebb tájak csodálhatók. A rejtett kanyonok világa legalább annyira lenyűgöző, mint az Adriai-tenger csodás égszínkék vize, amiben még november közepén is sokan fürödtek Kotornál.

www.montenegroguru.com

20151030_115346_uj

20151024_140354_uj

A Tara-híd és a kotori St. Triphun templom jelképe a magyar és a montenegrói nép közötti barátságnak.