EU-csatlakozással emelkednek a montenegrói ingatlanárak

EU-csatlakozással emelkednek a montenegrói ingatlanárak

Montenegró hamarosan csatlakozhat az EU-hoz, ami maga után vonja a tengerparti ingatlanok áremelkedését. Jelenleg csendes a piac, de napok kérdése és a befektetők megjelennek a nyaralóparadicsomban.

Montenegróban 2018-as esztendő régi és új politikai szereplők megjelenését hozhatja, ugyanis az év első felében elnökválasztást tartanak az Adria-parti országban. A sajtóban megjelent hírek szerint az sem kizárt, hogy azzal egy időben előrehozott parlamenti választásokra is sor kerülhet, az ellenzék ugyanis folyamatosan bojkottálja a parlament üléseit, és ellehetetleníti a munkát.

Akár az elnökválasztáson, akár az esetleges parlamenti választáson, de várhatóan egy jól ismert politikai veteránnal is találkozhatnak majd a szavazók, a hírek szerint ugyanis egy évnyi "politikai nyugdíjba vonulása" után Milo Djukanovic ismét indulhat az elnöki vagy a miniszterelnöki székért.

Emellett az ország egy fontos mérföldkőhöz érkezhet az európai integráció folyamatában, ugyanis a várakozások szerint megnyílik az EU-csatlakozási tárgyalások fennmaradt három fejezete is, így Podgorica előtt már csak a 35 fejezetben foglalt feladatok teljesítése áll.

Egyelőre csendes a montenegrói ingatlaneladási piac, de szakértők arra számítanak, hogy az EU-csatlakozás közeledtével ismét előtérbe kerül a vásárlási láz. Az ezredforduló után az egekbe szökött Montenegróban a tengerparti ingatlanok ára, ami már némileg visszaesett. A számítások szerint a fenti hír hallatán a befektetők hamarosan megjelennek, és méreg drágák lesznek ismét a montenegrói ingatlanok. Ezért, aki vásárolni szeretne a csodaszép Montenegróban, az most tegye meg és ne késlekedjen!

(Forrás: MTI)                                                            www.montenegroguru.com

DSC05362

20151027_125748_uj

jaz