Az OTP-t húzta a montenegrói leánybank is

Az OTP-t húzta a montenegrói leánybank is

Az OTP Bankcsoport az elemzői várakozásokat jóval meghaladó 63,171 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el 2015-ben szemben az előző évi 102 milliárd forintos veszteséggel. A jó szerepléshez hozzájárult a montenegrói leánybank teljesítménye is.

Az OTP Bankcsoport az elemzői várakozásokat jóval meghaladó, 26,694 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el a tavalyi utolsó negyedévben, így a csoport éves adózott eredménye 63,171 milliárd forint lett szemben az előző évi 102 milliárd forintos veszteséggel.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett, Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti jelentésből kiderül, hogy az OTP csoport konszolidált korrigált adózott nyeresége 62 százalékkal, 16,595 milliárd forintra nőtt 2015 utolsó negyedévében az egy évvel korábbihoz képest, az év egészében pedig - 2 százalékos éves növekedéssel - 120,245 milliárd forintot ért el.

A külföldi leánybankok közül a bolgár járult hozzá a legnagyobb mértékben a csoport éves eredményéhez, rekordnagyságú 52,5 milliárd forintos adózott eredményével, ami 34 százalékkal több az előző évinél. A jelentés szerint a külföldi csoporttagok közül a bolgár bankon kívül jelentősen javult a horvát, a román, a szlovák és a montenegrói leánybankok teljesítménye, Szerbiában enyhébb, míg Ukrajnában és Oroszországgal jelentős veszteséget könyvelt el a bankcsoport tavaly.

A montenegrói OTP vagyis a CKB Bank néhány évvel ezelőtt súlyos problémákkal küzdött mára azonban  - a menedzsment lecserélése után – ismét magára talált. Hatalmas beruházások támogatására is képes. Információink szerint a CKB egy azerbajdzsáni érdekeltségű több tíz millió eurós turisztikai fejlesztés finanszírozását is bevállalta, ami azt jelenti, hogy 2010 után ismét megindultak a montenegrói gigantikus építkezések.

(Forrás: MTI)                                                            www.montenegroguru.com

DSCF4121

DSCF4758

DSCF4763