A montenegróiak hódítani érkeztek Győrbe

A montenegróiak hódítani érkeztek Győrbe

Ismét montenegrói – magyar párharcra figyel a sportvilág. Szombaton rendezik a női kézilabda Bajnokok Ligája szuper rangadóját, a Győr – Podgorica találkozót. Mindkét együttesben világsztárok játszanak.

Félelmetes csapat érkezik ma Magyarországra. A montenegrói főváros női kézilabda-csapatát várják Győrbe, ahol szombaton 16 órától rendezik a Győri Audi ETO KC – Buducnost Podgorica Bajnokok Ligája találkozót.

A két együttes mindig ádáz küzdelmet vívott, hol az egyik, hol a másik gárda került ki győztesen a párharcból. Sok konfliktus volt a játékosok között, azonban mégis szívesen látták a 2013/2014-es szezonban a világ egyik legjobb balkezes átlövőjét, Montenegró sztárját, Katarina Bulatovicot, akivel a magyar csapat BL-t is nyert.

Majd Katarina Bulatovic visszaigazolt Podgoricába, ahol ontja a gólokat, és jelenleg a harmadik a a góllövőlistán. De a kétszeres BL-győztes (2012, 2015) és egyszeres BL-döntős (2014) montenegrói csapatot erősíti a decemberi vb legjobbjának megválasztott román Cristina Neagu, aki a negyedik legjobb lövő. Szóval, a montenegróiak ontják a gólokat és közben a védekezésükön sem enyhítettek, amitől az ellenfelek rettegnek.

A 2013-ban és 2014-ben BL-győztes győriek számára rossz hír, hogy két alapemberükre, Tomori Zsuzsannára és Görbicz Anitára nem számíthatnak. Mindkettőjük a decemberi, dániai vb-n sérült meg, előbbi ráadásul az idény teljes hátralévő részét kihagyja. Részben az ő pótlásukra érkezett kölcsönbe az olimpiai, világ- és Európa-bajnok norvég Ida Alstad.

Női BL, középdöntő, 1. forduló:

1. csoport, az állás: 1. Rosztov Don 8 pont, 2. FTC 7, 3. Larvik (norvég) 4 (104-104), 4. Fleury Loiret (francia) 4 (104-112), 5. Thüringer HC (német) 1, 6. Baia Mare (román) 0

Rosztov Don (orosz) - FTC-Rail Cargo Hungaria, szombat, 14.00

2. csoport, az állás: 1. Podgorica 7 pont, 2. CSM Bucuresti (román) 5 (100-90), 3. Győr 5 (98-97), 4. Vardar Szkopje (macedón) 4, 5. Midtjylland (dán) 3, 6. Sävehof (svéd) 0
A középdöntő február végén zárul, a két hatos csoport legjobb négy helyezettje keresztbejátszik az áprilisi negyeddöntőben, s a párharcok győztesei jutnak a május 7-8-i budapesti Final Fourba.

www.montenegroguru.com

Fotó: mti, www.kurir-info.rs, www.totalsport.hu

team_g_uj

A félelmetes Podgorica.

all-star

Görbicz (középen) és a montenegrói hölgykoszorú.

katarina-bulatovic_uj

A világ legjobb lövője: Bulatoivic.

kézilabda-budocsnoszt

Bl-győztes Podgorica 2015-ben.