A montenegrói Telekom 6 milliárdos osztaléka

A montenegrói Telekom 6 milliárdos osztaléka

Hat milliárd forintnak megfelelő osztalékról döntött a Magyar Telekom montenegrói leányvállalata közgyűlésén. Ennek több, mint háromnegyede az anyavállalatot illeti.

A Magyar Telekom montenegrói leányvállalata, a Crnogorski Telekom A.D. Podgorica a május 31-én tartott közgyűlésen a 2015-ös üzleti év után 19,2 millió euró összegű osztalék kifizetéséről határozott - közölte a Magyar Telekom Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az osztalékként meghatározott 19,2 millió euró a május 31-i 313,61 forint - euró árfolyamon számolva mintegy 6,0 milliárd forintot tesz ki - tették hozzá.

Tavaly a Montenegrói számviteli szabályok szerint a Crnogorski Telekom éves eredménye 15,9 millió euró volt. A közgyűlés döntésének megfelelően az éves eredmény teljes összegét, valamint az eredménytartalékból 3,4 millió eurót fizetnek ki osztalékként.

A közlemény szerint a társaságban 76,53 százalék tulajdonrésszel rendelkező Magyar Telekom megközelítőleg 14,7 millió euró (4,6 milliárd forint) összegű osztalékra jogosult.

(Forrás: MTI)                                                         www.montenegroguru.com

DSCF4761

DSC02776